Oprescu: Pentru Finala Europa League suntem de vineri în stare de atenţie mărită

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că pregătirile pentru Finala UEFA Europa League sunt pe ultima sută de metri, precizând că de vineri "vom intra în stare de atenţie mărită", pentru ca evenimentul să fie desfăşurat impecabil.

587 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Pentru Finala Europa League suntem de vineri în stare de atenţie mărită

Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a spus că, pentru Finala Ligii Europa, RATB a suplimentat cu 45 numărul de autobuze, urmând a fi asigurate linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

"Autobuzele vor circula la intervale de cinci-şapte minute", a precizat Oprescu.

Primarul general a anunţat că şi programul de circulaţie a garniturilor de metrou va fi prelungit, transportul suporterilor urmând a fi asigurat până la ora 2.00, după terminarea Finalei Ligii Europa, "cu posibilitatea extinderii dacă este cazul".

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00 imagini direct de la stadion.

"Vă anunţ că ora de începere a meciului este 21.45, iar accesul pe stadion se va face începând cu ora 18.45", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul a făcut apel la şoferi "să evite să circule în perimetrul adiacent stadionului şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun".

Totodată, primarul Capitalei a precizat că duminică va avea loc un "camandament extins", la care vor participa toţi responsabilii autorităţilor implicate în organizarea Finalei Ligii Europa, fiind convocaţi şi reprezentanţii Departamentul de ordine şi siguranţă publice, ai Poliţiei Rutiere, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, ai Ministerului Sănătăţii, dar şi cei ai Poliţiei Capitalei sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Îmi doresc ca, în ciuda discuţiilor din această perioadă scurtă de tranziţie cauzată de predarea instrumentelor de responsabilitate de către fostul Guvernul către noul Guvernul, fiecare responsabil de serviciu să ia foarte în serios amploarea evenimentului din 9 mai şi să se implice pentru ca organizarea Finalei UEFA Europa Ligue să arate că Bucureştiul este o Capitală Europeană, iar România o ţară demnă de a face parte din UE", a mai spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca 9 mai, când are loc Finala Ligii Europa, să fie zi liberă în şcolile din Bucureşti, solicitarea fiind transmisă Inspectoratului Şcolar şi Ministerului Educaţiei.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată la 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Potrivit lui Sorin Oprescu, se estimează ocuparea tuturor celor 55.000 de locuri ale stadionului la Finala Ligii Europa, urmând să fie prezenţi reprezentanţi ai diverselor organizaţii din Europa şi din lume.

Organizarea la Bucureşti a Ligii Europa va genera între 30 şi 40 de mii de turişti şi va aduce încasări de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului şi alimentaţiei publice, potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor acţiona punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă la finala Europa League din 9 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici