Oprescu: Proiectul pentru strada Ghidigeni din Sectorul 5, finalizat. În ianuarie încep lucrările

Proiectul pentru strada Ghidigeni din Sectorul 5 este finalizat, iar municipalitatea va începe lucrările în ianuarie, pentru asfaltarea străzilor fiind nevoie de măsuri complexe, din cauza celor trei apeducte care alimentează cu apă Capitala, a anunţat, joi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

907 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Proiectul pentru strada Ghidigeni din Sectorul 5, finalizat. În ianuarie încep lucrările

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Ghidigeniul este principala stradă de aici (din zona Bucureşti-Măgurele - n.r.) din Sectorul 5, are aproape doi kilometri şi a necesitat măsuri complexe, care trebuie să ţină cont de câteva particularităţi ale zonei, şi anume existenţa a trei apeducte de importanţă vitală pentru alimentarea cu apă a Capitalei, precum şi alte trei sisteme de construcţii şi instalaţii de transportare a apei", a spus edilul, după o vizită în zona străzii care face legătura între Prelungirea Ghencea şi Bucureşti-Măgurele.

Primarul general al Capitalei a adăugat că proiectul sistemului rutier din zonă a fost finalizat, reprezentanţii Apei Nova terminând şi introducerea canalizării.

Potrivit lui Oprescu, implementarea proiectului pentru asfaltarea străzii face obiectul unei "ample investiţii", cu costuri estimate la aproximativ 17 milioane de euro, pentru care a fost depusă documentaţia necesară co-finanţării din partea UE.

Edilul a precizat că municipalitatea va începe lucrările în ianuarie, dacă vremea va permite acest lucru.

"Proiectul pe această stradă e finalizat, banii îi pune deoparte, iar dacă vremea ne permite în ianuarie începem lucrările şi continuăm cu toate străzile şi intrările de aici din zonă, respectiv cele şase-şapte care au mai rămas şi care sunt deopotrivă intrări, străzi scurte şi prelungiri de străzi", a mai spus Sorin Oprescu.

La rândul său, reprezentantul constructorului a precizat că artera Ghidigeni face parte dintr-un pachet de 22 de străzi, din care 19 sunt la "stadiul de asfalt", iar alte trei, la cel de apă-canal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici