Oprescu promite că gropile vor fi astupate chiar dacă plouă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, vineri, că va începe astuparea gropilor chiar dacă mai plouă, pentru ca oamenii să circule normal până în primăvară, când va demara un program mai amplu de reabilitare a acestora.

19 afișări
Imaginea articolului Oprescu promite că gropile vor fi astupate chiar dacă plouă

Oprescu promite că gropile vor fi astupate chiar dacă plouă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am dat să facă portofoliul de gropi. Ştiu întrebările de genul, «de ce s-au format aceste gropi?» Nu vreau să intru acum într-o astfel de discuţie, dar vreau să vă asigur că vom începe astuparea acestora chiar dacă plouă, pentru ca oamenii să poată circula normal", a adăugat primarul general.

El a ţinut să precizeze că în zilele cu ninsori abundente şi ploi pe măsură situaţia a fost în echilibru, fiind realizate trei chestiuni importante.

"Astfel, au fost curăţate căile mari de acces, aprovizionarea s-a desfăşurat fără probleme, iar transportul în comun a fost asigurat. Nu am reuşit să eliminăm cozile de maşini de la semafor, când plouă, întrucât numărul de maşini este constant", a mai spus Oprescu.

Edilul general a arătat, de asemenea, că nu are unde să pună zăpada, întrucât cele 200 de puncte de colectare au capacitate redusă. "Nu mă scuz. Vă prezint situaţia aşa cum este", a adăugat Oprescu.

Legat de costurile pentru deszăpezire, primarul general a ţinut să precizeze că acestea nu se ridică la milioane de euro.

"Plata pentru deszăpezire este făcută de către primăriile de sector, după care, la noi, vin facturile pentru validare. Poate în martie vom şti exact cât a costat deszăpezirea. Nu este adevărat că s-au cheltuit milioane de euro cu deszăpezirea", a adăugat Oprescu.

În legătură cu inundaţiile, primarul general a spus că, prima grijă a fost să desfacă gurile de canal.

"Acum vom continua curăţarea stăduţelor mai mici ca să nu vină ploile şi să se umple canalele de noroi", a mai spus edilul şef al Capitalei.

Oprescu a dat asigurări presei că nu intenţionează să ascundă nicio situaţie neplăcută care ar putea fi identificată la nivelul Primăriei Capitalei.

"Astăzi, aş fi vrut să vă prezint nişte contracte în care sunt nişte inadvertenţe, nişte falsuri. Sunt lucruri începute strâmb acum 20 de ani şi tot aşa au mers. Când se vor încheia anlizele, vă voi spune. Până atunci, vă rog să nu exagerăm până nu suntem în faţa datelor", a adăugat Sorin Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că noua substanţă folosită, miercuri noapte, pentru plombarea gropilor s-a dovedit a fi "un experiment reuşit", edilul estimând că toate gropile din Capitală vor fi refăcute în două săptămâni, atunci când vremea va fi favorabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici