Oprescu: Singura soluţie pentru câinii vagabonzi, extinderea zonei de responsabilitate la primării

Singura soluţie corectă pentru strângerea câinilor de pe străzi este extinderea zonei de responsabilitate în această privinţă, către toate primăriile de sector, a declarat, marţi, după întâlnirea cu primarii de sector, edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

132 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Singura soluţie pentru câinii vagabonzi, extinderea zonei de responsabilitate la primării

Oprescu: Singura soluţie pentru câinii vagabonzi, extinderea zonei de responsabilitate la primării (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Primarul Sorin Oprescu a declarat, marţi, că deşi sondajele arată clar dorinţa cetăţenilor de a nu mai avea câini pe stradă, amendamentele la bugetul Capitalei pe 2011 au mers doar pe ideea reducerii fondurilor destinate contrucţiei de adăposturi, sterilizării şi asigurării hranei.

"Singura soluţie corectă este de a extinde zona de responsabilitate, cu accent pe strângerea câinilor de pe străzi, la toate primăriile de sector. (...) Sectoarele unu şi doi au deja adăposturi şi pot să mărească numărul de câini pe care îi pot găzdui. Prioritatea mea este să luăm câinii de pe străzi", a mai Oprescu.

El a subliniat că este nevoie de colaborare între primării şi de acţiuni bine conduse pentru a putea rezolva problema câinilor fără stăpân.

"Acesta este momentul în care primarii de sectoare pot arăta că doresc, pot şi ştiu să colaboreze. Am hotărât să facem un draft de hotărâre de Consiliu General să-l prezentăm primăriilor şi să-l supunem CGMB", a mai spus Oprescu.

Întrebat care ar fi soluţia preferată pentru câinii fără stăpân, edilul Capitalei a răspuns că el doar respectă legile în vigoare şi ar alege doar acele variante care îl ajută să fie în legalitate.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat la finalul întâlnirii că s-a stabilit ca toate competenţele să fie date către sectoare atunci când se vor construi şase adăposturi.

"Suntem de acord să preluăm aceste competenţe dar nu-mi permit să contruiesc un adăpost. După ce vom avea un adăpost preiau toate aceste competenţe şi la sfârşitul mandatului pot fi şi tras la răspundere pentru ceea ce am făcut", a spus edilul Sectorului 4.

El a precizat că este susţinătorul ideii de înfiinţare a unor adăposturi şi a sterilizării animalelor, dar consideră că este necesară şi tragerea la răspundere a celor care sterilizează.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a apreciat la finalul discuţiilor că "în sfârşit Sorin Oprescu a înţeles că e nevoie de descentralizare".

"Faptul că a înţeles acest lucru ne bucură şi vom analiza proiectul pe care vrea să-l supună Consiliului General. Problema se rezolva de mult timp dacă primarii generali şi-ar fi dat interesul, dar toţi au vorbit doar despre asta pentru a-şi face imagine. Pe moment, descentralizarea e un pas normal într-o capitală mare", a mai spus Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a apreciat că eutanasierea ar trebui să fie ultima soluţie adoptată şi a subliniat că, personal, este împotriva eutanasierii ca măsură generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici