Oprescu: Vă garantez că piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor ajunge în centrul istoric

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că piatra cubică rezultată în urma reabilitării bulevardelor Constantin Prezan şi Aviatorilor va fi folosită în refacerea unor artere din centrul istoric.

186 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Vă garantez că piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor ajunge în centrul istoric

Oprescu: Vă garantez că piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor ajunge în centrul istoric (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Piatra cubică scoasă de pe Bulevardele Aviatorilor şi Constantin Prezan a fost numărată bucată cu bucată şi am renumărat cu bucată cu bucată şi am depozitat-o pe strada Cooperativei. Am încredere şi garantez că această piatră considerată monument istoric va ajunge în centrul istoric", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit edilului şef, având în vedere valoarea nu numai din punct de vedere istoric al pietrei, ci şi din cel financiar aceasta va fi folosită la refacerea unor artere şi piaţete din centrul istoric al Capitalei, Oprescu neprecizând care sunt arterele şi nici care este valoarea totală a acesteia.

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a avizat proiectul privind reabilitarea Bulevardului Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Bulevardul Mircea Eliade - Bulevardul Constantin Prezan la începutul lunii iunie.

Soluţia de reabilitare presupune înlocuirea pietrei cubice cu mixtură asfaltică, mai puţin în zona din jurul monumentului Aviatorilor, bretelele şi trotuarele.

Totodată, una din condiţiile avizării a fost şi realizarea unui studiu istoric care să identifice valoarea istorică a acestei zone.

Administraţia Străzilor dă aproximativ 700.000 de euro pentru contractul de consultanţă şi asistenţă pentru proiectarea şi execuţia Bulevardelor Aviatorilor, Mircea Eliade şi Constantin Prezan şi a Pieţei Charles de Gaulle, potrivit unui anunţ de licitaţie.

Potrivit anunţului de participare la licitaţie publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, administraţia doreşte încheierea unui contract pentru servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică necesare proiectării şi execuţiei pentru reabilitarea pachetului de patru străzi - Bulevardele Aviatorilor, Mircea Eliade şi Constantin Prezan şi a Pieţei Charles de Gaulle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici