Opt şcoli din Bucureşti vor fi închise şi peste 7.000 de elevi nu vor merge luni la şcoală

7.200 de elevi nu vor merge luni la şcoală. Peste 4.700 din cauza problemelor de infrastructură, iar alţi 2.400 din cauza ratei mari de infectare din localităţile lor, spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

13236 afișări
Imaginea articolului  Opt şcoli din Bucureşti vor fi închise şi peste 7.000 de elevi nu vor merge luni la şcoală

Opt şcoli din Bucureşti vor fi închise şi peste 7.000 de elevi nu vor merge luni la şcoală

Cîmpeanu a declarat, duminică seara, la Aleph News, că în ţară sunt 18 şcoli care nu vor putea să deschidă luni cu prezenţă fizică din cauza unor probleme de infrastructură. Opt sunt în Bucureşti, iar restul în ţară. Este vorba despre 2.723 de elevi din Bucureşti, la care se adaugă alţi 2.000 de elevi din ţară.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la şcoală din cauza problemelor de infrastructură. La aaeştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. E vorba de 6 localităţi din judeţul Satu Mare, 2 localităţi din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu şi una din Sălaj. În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici