„Ora de Educaţie Rutieră”: Aproximativ 25.000 de elevi din Capitală vor beneficia de program

Un număr de 25.000 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a, care învaţă în 120 de şcoli din Capitală, vor beneficia în următorul an şcolar de cursuri de educaţie rutieră, în cadrul programului „Ora de Educaţie Rutieră”, a decis, miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

485 afișări
Imaginea articolului „Ora de Educaţie Rutieră”: Aproximativ 25.000 de elevi din Capitală vor beneficia de program

„Ora de Educaţie Rutieră”: Aproximativ 25.000 de elevi din Capitală vor beneficia de program

Este vorba de proiectul „Ora de Educaţie Rutieră-2017”, ediţia a IV-a, care a fost votat astăzi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În acest sens, a fost aprobat un acord de cooperare între Municipiul Bucureşti şi Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (E.D.I.T.) pentru derularea acestui proiect, care presupune şi formarea a cel puţin 500 de cadre didactice în metodologia de specialitate, potrivit unui comunicat de presă al ALDE.

În proiect vor fi implicaţi poliţişti locali din cadrul serviciilor de specialitate ale Poliţiei Locale, peste 50 de studenţi şi voluntari ai Facultăţilor de Psihologie şi Jurnalism, din cadrul Universităţii Bucureşti.

„Ora de Educaţie Rutieră” a demarat în urmă cu trei ani, ca un proiect-pilot, în doar 10 unităţi şcolare din Sectorul 3, în 2015 proiectul a fost extins la nivelul tuturor şcolilor din sector, iar în perioada martie-mai 2017 proiectul s-a desfăşurat la nivelul Capitalei, în cadrul a 61 de unităţi de învăţământ, cu sprijinul PROEDUS, al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi al studenţilor de la Facultatea de Psihologie a Universităţii Bucureşti.

„Conform unui studiu realizat în cadrul proiectului, de către Asociaţia „Împreună Pas cu Pas”, pe un eşantion de 3.000 de elevi din clasele a III-a, trei din patru elevi din această categorie de vârstă nu ştiu cum trebuie să circule corect pietonii în oraşe, aproximativ 35 % dintre copii nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist, iar peste 37 % nu ştiu când trebuie să apeleze la ajutorul poliţiştilor”, conform sursei menţionate.

Iniţiativa a aparţinut consilierului general Claudiu Daniel Catana şi a fost susţinută de către toţi reprezentanţii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, din cadrul PMB, respectiv viceprimarul general Tomniţa Florescu, precum şi de către consilierii generali Valentin Voicu şi Tudor-Tim Ionescu şi a fost votată de către reprezentanţii tuturor partidelor politice din Consiliul General.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici