Oradea: 500 de elevi de liceu au participat la un marş împotriva violenţei în şcoli

Aproximativ 500 de elevi de liceu din Oradea au participat, miercuri, la un marş prin centrul oraşului, manifestarea fiind îndreptată împotriva violenţei, în special în şcoli, şi fiind organizată la iniţiativa unui deputat PNL, în colaborare cu Poliţia şi Inspectoratul Şcolar.

234 afișări
Imaginea articolului Oradea: 500 de elevi de liceu au participat la un marş împotriva violenţei în şcoli

Oradea: 500 de elevi de liceu au participat la un marş împotriva violenţei în şcoli (Imagine: Adrian Cris/Mediafax Foto)

Aproximativ 500 de elevi de la 13 licee din Oradea au pornit, miercuri dimineaţă, într-un marş prin centrul oraşului, pentru a atrage atenţia asupra violenţei în şcoli.

Marşul a fost organizat la iniţiativa deputatului PNL Florica Cherecheş, în colaborare cu Poliţia Bihor şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru a promova mesaje împotriva violenţei în şcoli şi, în general, în societate.

"Ziua de 30 ianuarie comemorează în şcolile din întreaga lume moartea lui Mahatma Ghandi, un promotor al nonviolenţei, în scopul de a răspândi ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. Din acest motiv ne-am gândit că trebuie să întărim acest mesaj, în primul rând de prevenire, iar în al doilea rând de educare a tinerilor, că divergenţele se pot rezolva şi altfel decât prin violenţă. O elevă mi-a spus că în felul acesta, organizând un marş, putem da un mesaj şi adulţilor, căci de multe ori copiii urmează exemplul adulţilor", a declarat deputatul PNL Florica Cherecheş.

O parte dintre elevii care au participat la marşul desfăşurat pe un traseu de circa un kilometru au purtat pancarte şi mesaje precum "Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!", "Violenţa este arma celor slabi" şi "Stop violenţei în şcoli!".

La finalul marşului, participanţii s-au oprit la Casa de Cultură, unde au urmărit un film educativ pus la dispoziţie de Poliţia Bihor, intitulat "Cheia e la tine!", care prezintă poveştile unor tineri condamnaţi la închisoare din cauza unor fapte de violenţă pe care le-au comis.

La marş au participat elevi de la colegiile naţionale "Emanuil Gojdu", "Mihai Eminescu" şi "Iosif Vulcan", de la colegiile tehnice "Mihai Viteazul", "Traian Vuia", "Transilvania" şi "Constantin Brâncuşi", precum şi de la liceele "Iuliu Maniu", "Vasile Voiculescu", "Partenie Cosma", "Ady Endre" şi "Lorántffy Zsuzsanna".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici