Oraşul New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Oraşul New York a cerut marţi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să redenumească virusul variolei maimuţelor pentru a evita stigmatizarea pacienţilor care ar putea astfel să nu mai caute îngrijire medicală.

1188 afișări
Imaginea articolului Oraşul New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

New York a înregistrat mai multe cazuri de variola maimuţei, declarată de OMS urgenţă sanitară globală în weekend, decât orice alt oraş din Statele Unite, cu 1.092 de infecţii depistate până în prezent, notează France 24.

"Suntem din ce în ce mai îngrijoraţi de efectele potenţial devastatoare şi stigmatizante pe care mesajele din jurul virusului 'variola maimuţei' le pot avea asupra... comunităţilor deja vulnerabile", a declarat comisarul pentru sănătate publică din New York, Ashwin Vasan, într-o scrisoare adresată marţi şefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a lansat ideea de a schimba numele virusului, care este înrudit cu virusul eradicat al variolei, în timpul unei conferinţe de presă luna trecută, propunere pe care Vasan a menţionat-o în scrisoarea sa.

Vasan a făcut referire la "istoria dureroasă şi rasistă în care o terminologie precum variola maimuţei este înrădăcinată pentru comunităţile de culoare".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici