Oraşul unde controlorii de bilete vor purta camere video, pentru eliminarea controverselor cu călătorii

Controlorii de bilete de la Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor purta, în premieră naţională, din martie, camere video care vor funcţiona 8 ore, pe durata unei zile de lucru, măsura având rolul de a elimina controversele cu călătorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6950 afișări
Imaginea articolului Oraşul unde controlorii de bilete vor purta camere video, pentru eliminarea controverselor cu călătorii

Oraşul unde controlorii de bilete vor purta camere video, pentru eliminarea controverselor cu călătorii

Directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, miercuri, că măsura va duce la disciplinarea personalul companiei, dar va oferi şi o oglindă mai clară asupra activităţii corpului de control al companiei.

„În cursul lunii martie corpul de control al CTP Cluj-Napoca va fi echipat, în premieră naţională, cu camere video, fiecare controlor de bilete urmând să aibă asupra sa o astfel de cameră prin care vom putea verifica, la sfârşitul programului zilnic, activitatea desfăşurată. Credem că prin această soluţie disciplinăm şi personalul companiei noastre, dar eliminăm şi situaţiile care pot să apară între controlorul de bilete şi călătorii controlaţi în mijloacele de transport în comun. Ne vom putea uita pe imagini şi vom vedea care va fi adevărată stare de fapt în cazul unor controverse şi vom avea o oglindă mai clară asupra activităţii corpului de control a CTP. Camerele video vor funcţiona 8 ore, pe durata întregii zilei de lucru”, a spus Neag.

Acesta a explicat că toţi controlorii de bilete vor avea astfel de camere video instalate pe nişte hamuri speciale, la nivelul pieptului, care vor înregistra audio şi video întreaga activitate.

„Controlorul de bilete nu va putea opri camera video, în condiţiile în care aceasta este conectată la un computer central”, menţionat directorul CTP Cluj-Napoca.

Corpul de controlori de bilete al CTP numără 40 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici