Oraşul unde vor fi cumpărate zece autobuze electrice pe bani europeni

Oraşul Alexandria va cumpăra pe bani europeni zece autobuze electrice, printr-un program european. Vor fi reabilitate şi unele zone pietonale, dar şi piste de biciclete.

1464 afișări
Imaginea articolului Oraşul unde vor fi cumpărate zece autobuze electrice pe bani europeni

Oraşul unde vor fi cumpărate zece autobuze electrice pe bani europeni

Proiectul are o valoare totală de circa 200 de milioane de lei şi este implementat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în parteneriat cu primăriile din Alexandria, Brăila, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani şi Slobozia.

În cadrul proiectului, Alexandria beneficiază de un buget de 17 milioane euro. Cea mai mare parte a fondurilor sunt bani europeni, la care se adaugă 13% cofinanţare naţională şi 2% cofinanţare locală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, consideră că proiectul este unul foarte important pentru reşedinţa judeţului Teleorman, fiind practic similar celui prin care Clujul şi-a îmbunătăţit reţeaua internă de transport local.

„Este vorba despre axa prioritară 4, prin care 17 milioane de euro revin Alexandriei, vorbim despre fonduri nerambursabile. Acum 9 luni a fost dat proiectul spre aprobare şi acum s-a semnat contractul de finanţare. Pot să vă spun că e un proiect mare, care include şi partea de infrastructură, adică îşi reabilitarea zonelor pietonale şi reabilitarea pistelor de biciclete. Într-un fel este un proiect similar cu cel de la Cluj", a declarat Dănuţ Cristescu pentru MEDIAFAX.

Pentru Alexandria vor fi cumpărate 10 autobuze electrice, însoţite de trei staţii de încărcare rapidă şi zece staţii de încărcare lentă.

Autobuzele electrice vor avea o lungime de circa 10 metri, cu podeaua integral coborâtă şi cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Noile autobuze vor fi introduse în circulaţie pe cinci rute municipale. Acestea vor înlocui o parte din autobuzele cu motoare Diesel care circulă acum, unele mult depăşite.

După cumpărarea autobuzelor, se estimează o reducere anuală a emisiilor de dioxid de carbon cu 244 tone şi, în acelaşi timp, o creştere a numărului de pasageri transportaţi de circa 650.000 persoane/an. Proiectul are ca perioadă de implementare un termen de 2 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici