Orban anunţă că PNL va cere o sesiune extraordinară în Parlament pentru constituirea unei comisii de anchetă a violenţelor de la protest

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a readus România în anii '90 după intervenţia Jandarmeriei la mitingul Diasporei şi că liberalii vor începe demararea unei sesiuni extraordinare, în Parlament pentru constituirea unei comisii de anchetă.

399 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că PNL va cere o sesiune extraordinară în Parlament pentru constituirea unei comisii de anchetă a violenţelor de la protest

Orban anunţă că PNL va cere o sesiune extraordinară în Parlament pentru constituirea unei comisii de anchetă a violenţelor de la protest

„Am avut de-a face cu o manifestaţie paşnică, la care au participat sute de mii de români. (...) Aceşti oameni şi-au exprimat dezacordul total, revolta, exasperarea faţă de derapajele grave de la democraţie, faţă de modul catastrofal în care clanul Dragnea îşi bate joc de România. (...) Dragnea şi camaradenia au readus România în anii ´90, în anii mineriadelor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a anunţat că va cere colegilor din partid, care fac parte din comisia de apărare, să înceapă audierea ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a Comandanţilor Jandarmeriei.

„Partidul Naţional Liberal va iniţia o serie de demersuri, pentru a încerca pedepsirea celor vinovaţi. Am solicitat reprezentanţilor noştri în comisiile de apărare, ordine publică, siguranţă naţională, de la Senat (...), să iniţieze de urgenţă convocarea comisiilor de apărare, pentru a începe audierea urgentă a ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a Comandanţilor Jandarmeriei, precum şi a oricărei alte persoane care a fost implicată, in special a victimelor care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale a jandarmilor”, a transmis Ludovic Orban.

Partidul Naţional Liberal ar urma să înceapă şi strângerea se semnături pentru o sesiune extraordinară în Parlament, care are ca scop crearea unei comisii de anchetă, pentru violenţele de vineri seara, de la protestele Diasporei.

„Vom iniţia strângerea de semnături, în cazul în care majoritatea refuză demararea acestei proceduri, strângerea de semnături pentru demararea unei sesiuni extraordinare, cu obiectivul precis constituirea unei comisii de anchetă, care să ancheteze în regim de urgenţă toate violenţele, toate abuzurile, care au fot comise în reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice din 10 august”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL spune că violenţele se vineri seara au fost premeditate, chiar şi de declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea

„Îmi este clar că a existat o premeditare, în ceea ce priveşte acţiunea violentă a forţelor de ordine împotriva unor protestatari paşnici. La baza acestei păreri pe care o exprim public se află mai multe lucruri. În primul rând, declaraţiile lui Dragnea din perioada premergătoare mitingului, care arată într-un fel că Dragnea ştie în ce măsură sunt pregătite forţele de ordine, fără să aibă nicio calitate în ceea ce priveşte organizarea Jandarmeriei şi forţelor de ordine, în care lansează false avertismente privitoare a eventuale violenţe la aceste mitinguri”, susţine Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici