Orban: Audierea lui Daniel Dragomir de către Comisia SRI, necesară. Comisia să reacţioneze

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că audierea fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, de către Comisia parlamentară de control a activităţii Serviciului era necesară, ca urmare a declaraţiilor pe care acesta le-a făcut, el apreciind că se impune o reacţie din partea comisiei.

566 afișări
Imaginea articolului Orban: Audierea lui Daniel Dragomir de către Comisia SRI, necesară. Comisia să reacţioneze

Orban: Audierea lui Daniel Dragomir de către Comisia SRI, necesară. Comisia să reacţioneze

Întrebat, la RFI, dacă era necesară audierea lui Dragomir de către Comisia SRI, Orban a răspuns: „Da. După declaraţiile pe care le-a dat, era necesară, cum a fost necesară şi audierea lui Maior, de exemplu, când a dat declaraţia referitoare la posibilii acoperiţi din presă”.

„Şi oricând apar astfel de semnale, este obligaţia Comisiei SRI sau a SIE să aibă reacţie, pentru că principalul instrument de control civil din partea societăţii e exercitat prin aceste comisii parlamentare. Iar aceste comisii parlamentare chiar trebuie să reacţioneze şi să caute să elucideze orice fel de situaţie care apare”, a adăugat Orban.

El a spus că Dragomir trebuie audiat pentru a se vedea dacă în faţa Comisiei SRI va dezvălui elemente şi nume pe care nu le-a spus public.

„Ori declaraţiile domnului Dragomir, sigur, nu sunt declaraţii în care să fi prezentat nume public, dar ele în sine, dacă au în spate informaţii şi elemente pe care nu le-a dezvăluit public, dar pe care ar fi dipus să le dezvăluie în faţa Comisiei SRI, da, trebuie făcută această audiere”, a spus Orban.

Liderul PNL a evocat, totodată, şi riscul ca declaraţiile publice făcute până acum de Dragomir să fie politizate şi folosite de majoritatea PSD-ALDE împotriva unor „ţinte” pe care le-ar avea guvernanţii.

„Până acum comisia SRI nu prea a exercitat cine ştie ce control asupra SRI, nu numai la SRI, şi la SIE. Acum există şi riscul politizării, există o majoritate guvernamentală care urmăreşte nişte obiective şi care ar putea să valorifice declaraţiile deocamdată care nu conţin elemente serioase ale unui fost ofiţer SRI. Există riscul să fie transformate într-o armă în bătălia pe care o duce majoritatea guvernamentală împotriva diferitelor ţinte pe care le are”, a mai spus Orban.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir va fi audiat marţi, la ora 16.30, de Comisia de control a SRI din Parlament, a declarat luni preşedintele comisiei Claudiu Manda. Audierea vine ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dragomir în spaţiul public.

”Am avut o discuţie astăzi cu toţi membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui să funcţioneze activitatea la comisie. Mâine avem prima şedinţă ordinară. Am avut o discuţie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru mâine, la ora 16.30, la Comisia de control SRI, deci mâine la 16.30 va veni. I-am trimis şi pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisă”, a declarat preşedintele Comisiei de control a SRI din Parlament, Claudiu Manda.

Acesta a afirmat că întâlnirea de marţi este o ”primă etapă”, Comisia de control a SRI având ”disponibilitatea” de a tranşa toate declaraţiile făcute de Dragomir sau de a analiza inclusiv probe.

”Este o întâlnire într-o primă etapă. Am văzut o serie de declaraţii făcute de domnia sa în mass-media. Comisia SRI îşi exprimă disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate să le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (...) Va rămâne ca domnul Dragomir să ne spună, la Comisie, cu nume şi prenume, lucruri pe care consideră că le poate spune sau lucruri pe care să sperăm că doreşte să le spună comisiei”, a mai spus Manda.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat că are informaţii legate de acoperiţii din Justiţie, presă şi politică, dar şi despre cum s-au făcut abuzuri în numele unor şefi de instituţii. Dragomir a solicitat de mai multe ori să fie chemat în faţa unei comisii parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici