Orban, faţă în faţă cu HoReCa. Toate localurile se vor redeschide pe 1 iulie

  • Toate locarurile HoReCa se vor redeschide în 1 iulie.
  • Statul va achita 42.5% din salariile din HoReCa în primele trei luni după redeschidere.
  • Tichetele de masă se vor folosi doar în restaurante.
6254 afișări
Imaginea articolului Orban, faţă în faţă cu HoReCa. Toate localurile se vor redeschide pe 1 iulie

Orban, faţă în faţă cu HoReCa. Toate localurile se vor redeschide pe 1 iulie

De la 1 iulie vei putea ieşi să iei masa la restaurant. La acea dată, ar urma să aibă loc relaxarea majoră, respectiv redeschiderea tuturor localurilor HoReCa. Asta dacă nu vor exista mari derapaje în cifrele raportate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă. Autorităţile au anunţat, astăzi, mai multe măsuri care să vină în sprijnul industriei ospitalităţii, cea mai afectată de criza Covid-19.

Terasele se vor redeschide oficial în 1 iunie. La interior, restaurantele se vor redeschide parţial în 15 iunie.

O altă veste bună: statul va achita 42.5% din salariile din HoReCa, pentru primele trei luni după deschidere. Iar taxele şi impozitele din 2020 se vor achita în 2021, sub forma a 12 rate egale. Practic, un credit fără dobândă.

În cazul IMM-urilor, statul va acorda granturi în valoare de 300 milioane euro pentru capital de lucru şi 700 milioane euro pentru investiţii.

De asemenea, plata impozitului specific pentru semestrul II din 2020 va fi suspendată. O altă problemă discutată, astăzi, la întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii sectorului HoReCa este ca tichetele de masă să fie folosite doar în restaurante.

O altă măsură de astăzi se referă la garantarea creditului furnizor prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. Potrivit autorităţilor, această măsură va sprijini furnizorii care au probleme din cauza facturilor neachitate. Astfel, va creşte disponibilitatea furnizorului de a face plata la termen în momentul redeschiderii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici