Ordinul comun Educaţie - Sănătate a fost semnat. Şcolile rămân deschise

A fost semnat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii privind organizarea activităţii în şcoli.

2910 afișări
Imaginea articolului Ordinul comun Educaţie - Sănătate a fost semnat. Şcolile rămân deschise

Vineri seara a fost semnat ordinul comun Educaţie - Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare până la ora 21.00.

„Apreciez colaborarea cu Ministerul Sănătăţii, INSP şi CNSU”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevii şi preşcolarii merg la şcoală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi şi profesori.

Potrivit deciziei CNSU, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, indiferent de rata de incidenţă cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Decizia ar urma să se poată aplica prin ordin comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei.

Modalităţile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenţei fizice la cursuri a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ se vor decide în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală.

Se propune utilizarea în unităţile de învăţământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători educatori, în scopul monitorizări permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acţiunilor de control desfăşurate de instituţiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Testele rapide antigen salivare pentru COVID-19 utilizate la nivelul statelor Uniunii Europene vor fi identificate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Prin decizie CNSU, se aprobă majorarea cantităţilor stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici