Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de cazurile COVID din Ucraina. Penurie de oxigen şi griji din cauza poliomielitei

OMS se teme că spitalele din Ucraina vor ajunge în spagul colapsului în octombrie, când valul COVID va ajunge la vârf. Organizaţia este îngrijorată şi că Ucraina se va confrunta cu o penurie de oxigen, dar şi din cauza poliomielitei, după ce războiul a oprit vaccinările.

1012 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de cazurile COVID din Ucraina. Penurie de oxigen şi griji din cauza poliomielitei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se aşteaptă ca valul COVID-19 în Ucraina să atingă vârful în octombrie, ceea ce ar putea aduce spitalele aproape de pragul de capacitate, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters.

"Observăm acum o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în Ucraina. Estimăm că transmiterea ar putea atinge un vârf la începutul lunii octombrie, iar spitalele s-ar putea apropia de pragul lor de capacitate", a declarat Ghebreyesus la conferinţa Comitetului Regional al OMS pentru Europa, desfăşurată la Tel Aviv.

"Se preconizează o penurie de oxigen, deoarece principalele surse de aprovizionare se află în părţile ocupate ale ţării", a spus el.

Oxigenul este esenţial pentru pacienţii cu o serie de afecţiuni, inclusiv COVID-19 şi pentru cei cu alte boli critice care provin din complicaţii ale sarcinii, naşterii, septicemiei, etc.

Invazia Rusiei în Ucraina din februarie a avut un impact major asupra asistenţei medicale, OMS confirmând peste 500 de atacuri asupra infrastructurii sanitare din această ţară, soldate cu aproximativ 100 de decese.

Ghebreyesus a spus că războiul ar putea creşte răspândirea poliomielitei.

"Suntem, de asemenea, profund îngrijoraţi de potenţialul de răspândire internaţională a poliomielitei din cauza deficienţelor în acoperirea vaccinală şi a mişcărilor masive de populaţie legate de război", a spus el.

Ucraina are o acoperire vaccinală scăzută atât pentru COVID, cât şi pentru poliomielită, o boală infecţioasă care afectează în principal copiii şi care poate provoca paralizie şi poate ucide în cazuri rare.

Două cazuri de poliomielită au fost raportate în Ucraina în 2021.

În acest an, Israelul, Marea Britanie şi SUA au raportat cazuri de transmitere a poliomielitei în marile oraşe, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la răspândirea mai largă a infecţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici