Ovidiu Tender, chemat la DNA cu probe în susţinerea acuzaţiei că a fost înşelat la cumpărarea unui avion

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost chemat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a aduce noi probe care să susţină acuzaţia că ar fi fost înşelat de o firmă într-o tranzacţie prin care acesta dorea să-şi cumpere un avion.

247 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Tender, chemat la DNA cu probe în susţinerea acuzaţiei că a fost înşelat la cumpărarea unui avion

Ovidiu Tender (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Tender s-a prezentat marţi la DNA. Prezenţa omului de afaceri în faţa procurorilor anticorupţie are legătură cu o plângere mai veche depusă de acesta, în care reclama că, deşi a plătit aproximativ opt milioane de euro pentru un avion "de mici dimensiuni", firma Toyo Motors, cu care ar fi încheiat un contract de leasing în acest sens, nu i l-a mai livrat.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că, la audierea de marţi, procurorii i-au cerut lui Tender să aducă probe noi cu care să susţină acuzaţiile.

Prezent în urmă cu jumătate de an la DNA, Ovidiu Tender confirma existenţa unei plângeri, susţinând că "nu are avionul". "Şi, credeţi-mă, a costat foarte mult!", a spus atunci Tender.

Tender a făcut plângerea în cursul anului 2010 la Parchetul instanţei supreme, reclamând faptul că a încheiat cu societatea Toyo Motor şi cu alte persoane private un contract de leasing ce avea ca obiect cumpărarea unui avion. Valoarea contractului a fost de 15 milioane de dolari, sumă din care s-ar fi achitat mai mult de jumătate din bani.

Sursele citate au precizat că, potrivit plângerii, Ovidiu Tender nu ar fi primit avionul pentru care a plătit mai bine de opt milioane de dolari. Avionul ar fi fost adus în ţară la scurt timp după încheierea contractului, dar, din cauza faptului că nu s-au făcut documentele de transport şi de înregistrare la Registrul Aviaţiei, "avionul a plecat".

Potrivit sesizării lui Tender, avionul ar fi trecut până în prezent pe la alţi doi-trei beneficiari, el neregăsindu-se nici în evidenţele societăţii Toyo Motor ca aparţinând acesteia.

După ce a fost înregistrat la Parchetul instanţei supreme, dosarul omului de afaceri, în care el şi societatea Tender SA au calitate de părţi vătămate, a fost trimis la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru soluţionare. Parchetul Tribunalului Bucureşti s-a desesizat din cauza prejudiciului mare, astfel că dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a început cercetările în acest caz.

Sursele judiciare au precizat că în acest dosar sunt vizate mai multe persoane şi societăţi private, nu doar societatea Toyo Motor, dar că nu a fost începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a venit la DNA pentru a oferi lămuriri în legătură cu documentele şi probele pe care le-a depus odată cu plângerea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici