(P) 8 sfaturi pentru a vă ajuta maşina de spălat vase să funcţioneze mai bine

366 afișări
Imaginea articolului (P) 8 sfaturi pentru a vă ajuta maşina de spălat vase să funcţioneze mai bine

A avea maşină de spălat vase acasă este foarte util atunci când lucrurile se aglomerează în chiuvetă după fiecare masă. O maşină spală vasele şi ustensilele atât rapid, cât şi cu precizie, oferindu-vă luxul de a vă relaxa acasă fără să vă faceţi griji cu privire la treburi casnice după fiecare masă.

Iată 8 sfaturi pentru a vă ajuta asistentul la îndemână să funcţioneze optim în orice moment.

1. Îndepărtaţi toate resturile de alimente de pe farfurie

Maşina de spălat vase este programată pentru a vă curăţa bine vasele. Cu toate acestea, particulele mari de alimente se pot bloca şi pot înfunda filtrul de scurgere. Pentru rezultate optime de spălare, asiguraţi-vă că bucăţile mari de mâncare sunt îndepărtate cu o lingură înainte de a vă încărca farfuriile în maşina de spălat vase.

2. Încărcaţi vasele în modul corect

Vesela trebuie aşezată întotdeauna cu capul în jos, astfel încât apa să alunece de pe suprafaţă pentru o uscare completă. Asiguraţi-vă că farfuriile nu se suprapun şi creează puncte oarbe în care jeturile de apă nu pot ajunge. Nu în ultimul rând, verificaţi dacă braţele de pulverizare se pot roti liber, fără a fi obstrucţionate de vase.

Încărcarea şi în cele din urmă descărcarea corectă a unei maşini de spălat vase este o strategie. Când încărcaţi, începeţi din spate în faţă. Nu numai că maximizează spaţiul din maşina de spălat vase (astfel încât să nu rămâneţi cu câteva farfurii suplimentare care nu se potrivesc), ci reduce riscul de a sparge ceva şi face ca descărcarea să fie mult mai simplă. Cât despre descărcare, pentru a evita scurgerea apei pe vasele curate (şi uscate!), începeţi de la raftul de jos şi mergeţi până sus.

3. Eliminaţi acumularea de reziduuri

În timp, murdăria se poate acumula în filtrul maşinii de spălat vase, deoarece sarcina acestuia din urmă este de a împiedica particulele mari de alimente să înfunde scurgerea maşinii. Dacă utilizaţi maşina de spălat vase în mod regulat, îndepărtaţi filtrul o dată pe lună şi spălaţi-l bine cu apă fierbinte cu săpun pentru a scăpa de acumulările nedorite.

4. Alegeţi programele şi opţiunile corecte

La fel ca maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase au o varietate de programe şi opţiuni potrivite pentru diferite nevoi de spălare. În funcţie de cât de murdare sunt vasele dvs., vă puteţi configura maşina de spălat vase pentru a avea un timp de funcţionare mai scurt, pentru a usca mai bine vasele şi pentru a oferi o curăţare perfectă pentru sticlele şi ustensilele pentru sugari. Verificaţi întotdeauna manualul pentru instrucţiuni detaliate.

5. Împrospătaţi maşina de spălat vase

Odorizantele pentru maşina de spălat vase conferă o aromă curată şi proaspătă atât maşinilor, cât şi vaselor. Pur şi simplu fixaţi-le pe coşul superior şi rulaţi maşina de spălat vase ca de obicei pentru a elimina orice miros ciudat.

6. Măriţi căldura

Ştiţi care este un lucru pe care îl poate face o maşină de spălat vase, pe care nu îl poate face nimeni care spală manual? Capacitatea de a trage jeturi de apă fierbinte pentru a vă curăţa vasele într-un mod igienic. Apa din maşinile de spălat vase poate ajunge până la 72° C pentru o perioadă îndelungată pentru a ucide microbii şi bacteriile în mod eficient.

7. Neutralizaţi efectele apei dure cu sare pentru maşina de spălat vase

Apa dură are un conţinut mineral mai bogat decât apa moale şi poate fi găsită în multe ţări. Apa dură nu numai că face să rămână reziduuri albe pe vase şi veselă, dar are ca rezultat depuneri minerale pe suprafeţele interne din maşina de spălat vase, ceea ce poate duce la ruginirea şi eventuala defectare a diverselor componente.

Sarea pentru maşina de spălat vase ajută la înmuierea apei tari - reumpleţi pur şi simplu compartimentul dozatorului când se aprinde indicatorul de sare.

8. Nu supradozaţi maşina cu pulbere sau detergent lichid

Dacă nu utilizaţi o tabletă cu detergent pentru maşina de spălat vase, consultaţi manualul maşinii de spălat vase pentru dozajul recomandat de detergent praf sau lichid. Acest lucru asigură utilizarea cantităţii corecte pentru diferite cicluri, pentru cele mai bune rezultate de spălare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici