Capcanele „ofertelor”cu cel mai mic pret din sectorul materialelor de constructii!

De ani buni deja, cam in orice sector de activitate, asistam la batalii acerbe la nivel de pret: de la celebrele costuri psihologice cu ,99 in coada pana la stimularea achizitiilor de volum (trei la pret de doua), brandurile nu mai istovesc in a promite cel mai mic pret pentru a atrage clientul.

3079 afișări
Imaginea articolului Capcanele „ofertelor”cu cel mai mic pret din sectorul materialelor de constructii!

Capcanele „ofertelor”cu cel mai mic pret din sectorul materialelor de constructii!

Articol cu conţinut publicitar

“Si ce e rau in asta?”, ati putea spune. Mai nimic; este un fenomen comun in orice economie de piata. Toti vrem sa cumparam cat mai avantajos. Problema este ca, pe altarul reducerii preturilor - aparent, de dragul consumatorilor, cei care cad in capcana si suporta consecintele sunt tocmai consumatorii. De ce? Va prezentam, de pilda, ce se intampla pe piata materialelor de constructii. Doar vine vara, cand toti mai construim, renovam sau bricolam ceva prin ori pe langa casa.

Cum ne putem asigura ca nu cadem victime marketingului agresiv? Prin decizii informate.

Concurenta este benefica, desigur, ne ajuta sa devenim mai buni. In cazul preturilor insa, mai bun nu inseamna (neaparat) mai ieftin. Depozitele si  hypermarketurile din domeniul materialelor de constructii au tot ieftinit produsele, lansandu-si gamele proprii, care sunt si scoase in fata la raft. Cum legile permit in STAS-uri si produse mai slabe calitativ, pentru a stimula vanzarile si a avea, totusi, profit, vanzatorii fac rabat la calitate, promovand indeosebi game de produse de calitate inferioara, care au un rulaj mai mare. Si iata-ne deja pacaliti la momentul la care, urmarind cu emotie pretul de la raft, exclamam fericiti: “Evrika! Asta e cel mai ieftin. Din asta luam, e super-afacere!” Si chiar este o super-afacere, dar nu pentru voi, ci pentru vanzatorul care incaseaza, firma producatoare, managerii de achizitii care incaseaza comisioane s.a.m.d. Pentru client, consecintele deciziilor neinspirate se traduc, pe termen lung, in degradarea timpurie a constructiilor si renovari costisitoare.

Ieftin versus scump

Carevasazica, ieftin inseamna prost calitativ, iar scump, ceva mai acatarii, corect? Nu neaparat. Tabloul general include mai multe variabile si, pentru a lua o decizie corecta (adica, niste produse calitative si durabile), trebuie atent analizate mai multe aspecte, nu doar pretul.

Si atunci, cum putem alege produse avantajoase fara sa ne ruinam bugetul?

Solutia o reprezinta producatorii consacrati cu traditie in domeniu, care tin la reputatia lor. Si ei vor, desigur, sa faca profit (altfel nu ar rezista pe piata), dar nu cu orice pret. Au strategii pe termen lung, investesc in cercetare si dezvoltare si, chiar daca au si game mai putin costisitoare, nu sacrifica standardele de calitate fiindca si-ar compromite pozitia pe piata.

Cum alegem produsele? Ce inseamna premium? Ce sa facem si, mai ales, ce sa nu facem?

  1. Mai intai, sa nu cedam primului impuls, acela de a cauta materialele necesare in cel mai apropiat depozit sau  hypermarket de profil.
  2. Sa studiem bine piata si oferta, analizand nu doar pretul, ci raportul calitate-pret.
  3. Sa intrebam in jur cat de multumiti sunt alti beneficiari - nu dintre cei care au realizat recent constructii, ci pe cei ale caror case au trecut testul timpului (macar 10 ani de la “inaugurare”, asa se testeaza durabilitatea). Dar sa nu ne bazam exclusiv pe opinia lor. Putem, desigur, sa-l intrebam pe nea’ Nicu zidarul ce produse ne recomanda. Presupunand ca nu are niciun interes material (unii mesteri primesc comision daca aduc clienti unor magazine), nea’ Nicu o sa va recomande doar ce stie sau ce-i place lui, dar astfel nici nu veti avea sansa sa descoperiti si alte produse, poate chiar mai bune. Asta pentru ca exista si producatori care vand produse de calitate premium, dar insuficient promovate. Or, consultantii in domeniu cunosc in amanunt ofertele producatorilor si va pot indruma spre varianta optima. Rezultatul? Cumparati materiale premium cu acelasi buget pe care l-ati fi irosit pe produse slab calitative.
  4. Apropo de consultanti, sa cerem ajutor de la specialisti. Cand zi de zi te ocupi cu achizitia si comercializarea de materiale de constructii, este limpede ca stii ce ofera fiecare producator si mai si primesti feedback de la clienti; deci, poti oferi sfaturi avizate.
  5. Sa stim cam ce vrem si sa schitam un necesar de materiale de constructii inainte de a cere oferta.

Iata cateva recomandari care speram sa va faca alegerea mai usoara cand incepeti un proiect de constructii:

1. Acoperisul si hornul

Pe principiul “nicio casa fara acoperis”, sa incepem cu esentialul. Alegerea acoperisului este foarte importanta, fiindca trebuie sa reziste o perioada indelungata si sa se potriveasca cu structura casei.

Din gama produselor premium, un produs destinat pentru acoperisuri din tigla metalica sau din tabla cutata este tigla metalica Arad cu finisaj Alutytan. Produs de Viking Pruszynski, finisajul Alutytan este un concept revoluţionar de aliaj metalic, ce contine aluminiu, titan, magneziu, mangan şi crom. Beneficiu major: are garantie pe viata.

Pentru sezonul rece, casele necesita un cos de fum profesional. Primul si cel mai important factor in alegerea unui horn este siguranta - sinonima cu brandul Kaminhorn, care ofera combinatia perfecta intre calitate, estetica, siguranta si confort. Un produs premium aparte, superior unui cos obisnuit de fum, PremierHorn este rezistent in timp, are un tiraj excelent si ofera o siguranta maxima, fiind compatibil cu toate tipurile de combustibil.

2. Pavajul cu dale

Pentru fericitii posesori ai unei case la curte, pavajul este secretul pentru un spatiu elegant definit, dar si practic si usor de intretinut. Un pavaj de calitate trebuie sa se mentina bine in timp, adica sa fie suficient de rezistent la intemperii astfel incat sa nu crape. Un producator de retinut in acest sens este Star Stone, care asigura o garantie de 5 ani pentru toate produsele.

Din punct de vedere estetic, exista foarte multe optiuni de pavaj, aveti de unde alege. De exemplu, pentru un aspect elegant si, totodata, contemporan, puteti opta pentru dale pavaj Traverstone, care pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior.

3. Gardul, portile si usile

Cartea de vizita a oricarei locuinte, gardul este primul element care ii intampina pe oaspeti. Pe langa aspect insa, conteaza si rezistenta materialelor.

Din punct de vedere estetic, recomandam sa alegeti un model in concordanta cu arhitectura casei. In ceea ce priveste durabilitatea, se impune o varianta cu rezistenta sporita la inghet, cum sunt gardurile de la Semmelrock, fabricate din materiale premium. Un model ce se remarca atat prin eleganta, cat si prin durabilitate este gardul Castello, care aminteste de perioada renascentista prin suprafata antichizata cu canturi neregulate, ce ii confera un aspect desprins parca din povestile cu cavaleri.

Preferati mai degraba un gard colorat, dar si rezistent? Puteti alege un gard din sipca metalica precum cel cu aspect Quartz, recent lansat in Europa. Acest produs este disponibil intr-o gama cromatica variata, cu nuante mate sau lucioase. Totodata, fiind un produs premium, sipca metalica Quartz grosime 0.5mmfabricata de MTC Construct are o rigiditate sporita si se mentine timp indelungat.

Pentru intrarea in proprietate, va propunem noile modele de porti din fier forjat sau tabla decupata. Cum aceasta este taiata in laser, permite un design oricat de creativ, iar pretul este avantajos. Concret, achizitionand de la Sendone elemente din fier forjat sau tabla decupata, platiti cu pana la 50% mai putin decat ar costa lucrarea finala.

Nici usile rezidentiale nu trebuie neglijate. Pentru calitate si durabilitate, noi le recomandam pe cele confectionate din tabla de aluminiu si polistiren extrudat la interior, certificate de catre prestigiosul institut Rosenheim din Germania. Disponibile in mai multe dimensiuni, grosimi, culori si texturi, panelurile Exclusiv Aluminium isi pastreaza proprietatile: nu sufera deformari mecanice din cauza intemperiilor, nu se indoaie si nu crapa, nici nu necesita folosirea altor materiale.

4. Terasa / Balconul

Daca va doriti un spatiu exterior pentru relaxare, in curte sau pe balcon, il puteti crea din lemn compozit (WPC Decking), un material din categoria premium ce asigura atat rezistenta la intemperii, cat si un aspect chic si modern. Pentru o calitate superioara si un rezultat desavarsit, recomandam materialele WPC de la Bencomp, primul producator de lemn compozit din Romania.

Sau puteti opta pentru un sistem de inchidere din sticla, precum Tiara de la Romdecor, care poate fi aplicat pe orice structură de balcon (plat, cu arcadă, în colţuri, unghiular) sau in terase, sere, gradini de iarna, putandu-se integra si cu sistemele de pergole automate. Tiara dispune de un mecanism special de franare pentru sistemul de închidere termoizolantă a balcoanelor, ce blochează automat panourile si astfel acestea pot sta deschise fără a se deplasa sau a cădea.

5. Gresie, faianta si piatra decorativa

Toti visam la baia perfecta… pana incepe renovarea. Pentru ca rezultatul sa fie si placut, si durabil, este esential sa alegem produse de calitate. In materie de gresie, faianta si obiecte sanitare, noi alegem PremierCom, un furnizor cu o istorie de 25 de ani in domeniu. Un model de faianta premium este Sanremo Grey Rectified; cu finisaj neted si lucios, imprimare digitala ce imita marmura si linii fine, ce confera un aspect spectaculos intregii bai.

Iar la exterior putem placa zidurile cu piatra decorativa, pentru un efect special si un raport optim calitate – rezistenta, zidurile se pot placa la exterior , partial sau integral cu piatra decorativa.O gama variata de astfel de finisaje ofera Stone Deco Style, un model inedit fiind, de exemplu, piatra decorativa Montana.

Casa Premium este o campanie de informare sustinuta de Casa de Comenzi Vindem Ieftin, ce incurajeaza comunicarea corecta si transparenta, pentru a ajuta consumatorii sa ia decizii documentate inainte de achizitia materialelor de constructii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici