Pacient externat de la Cardiologie, mort după ce a făcut stop cardio-respirator pe scările spitalului/ Reprezentanţii unităţii medicale spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor

Un pacient de 48 de ani externat marţi din secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Craiova a făcut stop cardio-respirator pe scările unităţii medicale. Bărbatul a decedat, iar reprezentanţii spitalului spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor întrucât pacientul era bolnav cronic.

6811 afișări
Imaginea articolului Pacient externat de la Cardiologie, mort după ce a făcut stop cardio-respirator pe scările spitalului/ Reprezentanţii unităţii medicale spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor

Pacient externat de la Cardiologie, mort după ce a făcut stop cardio-respirator pe scările spitalului/ Reprezentanţii unităţii medicale spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor

Pacientul a decedat imediat după ce a fost externat din secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Craiova, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni pentru a i se monta un defibrilator. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, pacientul nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului pentru că avea o infecţie la un picior.

„Este vorba de pacient de 48 de ani cu suferinţă coronariană cronică severă, cu o cardiomiopatie dilatativă ischemică cu fracţie de ejecţie de până la 15%. Adică avea un cord mare ineficient, prost irigat cu sânge. Era un pacient cu diabet zaharat care necesita montarea unui defibrilator cardiac. Pentru acest lucru s-a internat în urmă cu două săptămâni la Cardiologie, însă avea infecţie la un picior, adică pacientul, cu ceva timp în urmă a călcat într-un cui şi a rezultat o plagă care i s-a suprainfectat. Din acest motiv nu i s-a montat defibrilator. Pacientul a stat la Cardiologie. El a insistat de vineri să plece acasă. Medicul cardiolog a insistat să rămână în spital pentru că i se făcea tratament cu antibiotic conform antibiogramei pentru a i se eradica infecţia", a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Aceasta a precizat că decesul pacientului a fost cauzat de o tulburare de ritm cardiac.

„Marţi s-a decis externarea pacientului de 48 de ani. Pacientul a plecat acasă cu reţetă de antibiotic care să fie administrat pe cale orală. În momentul în care a părăsit spitalul acesta a suferit o tulburare de ritm cardiac intrând în stop cardio-respirator şi a căzut din picioare. Aparţinătorii au sunat la 112 şi a venit o echipă de medici din UPU care au iniţiat maneverele de reusucitare. La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă. Au preluat pacientul cu manevre de resuscitare în curs. A fost dus în UPU şi i s-a făcut resuscitare o oră şi 25 de minute, fără rezultate. Pacientul a fost declarat decedat. Din afirmaţiile medicului cardiolog, pe parcursul internării pacientul nu a avut tulburări de ritm cardiac", a mai spus dr. Cristina Geormăneanu.

Potrivit acesteia, medicii de la UPU s-au mobilizat repede şi s-au deplasat pe jos la locul în care era pacientul. Purtătorul de cuvânt al SJU Craiova susţine că în acest caz nu este necesară o anchetă.

„Nu cred că se impune o anchetă în spital. Nu s-a încălcat nicio regulă. Tulburarea de ritm cardiac putea să apară oricând, chiar şi după montarea defibrilatorului, având în vedere că era un pacient cu cardiopatie ischemică severă, care este o suferinţă a muşchiului cardiac", a precizat Cristina Geormăneanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici