Pacientă cu distonie: Boala mi s-a agravat, trebuia şi noi, pacienţii cronici, să facem tratamentul în continuare

  • Mădălina îţi spune că are distonie şi că nu şi-a putut face tratamentul la Spitalul Colentina
  • Mădălina spune că boala i s-a agravat şi că a încercat să o ţină sub control cu gimnastică
  • Prof. Dr. Olga Simionescu este de părere că tratamentul pacienţilor cronici trebuie reluat urgent
468 afișări
Imaginea articolului Pacientă cu distonie: Boala mi s-a agravat, trebuia şi noi, pacienţii cronici, să facem tratamentul în continuare

Pacientă cu distonie: Boala mi s-a agravat, trebuia şi noi, pacienţii cronici, să facem tratamentul în continuare

Mădălina are distonie, o afecţiune neuromusculară care duce la invaliditate dacă nu face o data la 3 luni un tratament cu o injecţie cu toxină botulinică. În aprilie trebuia să meargă la Spitalul Colentina să facă această injecţie însă acest lucru a fost imposibil pentru că spitalul este suport Covid. Femeia a încercat să ţină boala sub control cu gimnastică, însă nu a fost suficient, aşa încât acum, din cauza contracturii musculare se mişcă greu.

Prof. Dr. Simionescu spune că pacienţii cronici trebuie să-şi primească tratamentele cât mai repede, pentru că mulţi au ajuns la complicaţii. Ministrul Sănătăţii a explicat faptul că acum, fiecare DSP evaluează spitalele suport Covid şi că în această vară vor reaşeza circuitele în aceste unităţi sanitare astfel încât să poată avea acces şi pacienţi cu alte patologii decât Covid.

“Eu trebuia să fac injecţia următoare în aprilie, din aprilie până acum boala s-a agravat, au revenit simptomele de la începutul bolii, lipsa tratamentul se resimte foarte tare, nu mai putem să fim nişte oameni normali practic. Trebuia gândit altfel, trebuia făcut un alt sediu pentru noi, bolnavii cu distonie neuromusculară, pentru ca şi noi, bolnavii cronici să ne facem tratamentul în continuare”, spune Mădălina.

“ Există viaţă şi după Covid, au existat cancere, boli grave, boli cronice, debilitante, şi altele decât infecţia cu SARS COV 2 în această perioadă, noi nu am mai ştiut cum să abordăm acest lucru pentru că nu ne-am mai întâlnit cu această boală, şi atunci s-au luat măsurile de urgenţă. Aceşti pacienţi trebuie reluaţi acum, şi trebuie reluaţi cu foarte mulă grijă, minuţios, trebuie restabilite dosarele pacienţilor cronici, trebuie revăzută patologia, s-au produs decompensări de toate felurile, cancerele au fost foarte puţin tratate.”, explică Prof. Dr. Olga Simionescu.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici