Pacientă cu leziuni pulmonare, refuzată de trei spitale, vindecată la Timişoara

  • Ergica Ştirban a fost diagnosticată cu coronavirus, în luna martie şi a stat trei săptămâni în Spitalul Judeţean Suceava
  • A avut o formă gravă a bolii, iar după externare, a rămas cu sechele pulmonare
  • A încercat să facă recuperare la patru spitale, însă toate au refuzat-o
  • Ergica şi-a încercat norocul şi la Timişoara, unde a fost primită, a făcut recuperare şi a plecat acasă perfect sănătoasă
6136 afișări

Erjica Ştirban este una dintre pacientele confirmate cu COVID-19, în focarul de la Suceava. La ea boala s-a manifestat sever, a făcut pneumonie bilaterală şi nu credea că mai scapă cu viaţă. A stat internată în infernul de la Spitalul Judeţean Suceava, trei săptămâni. Femeia spune că în fiacare zi a trăit cu frica morţii. După externare a continuat să se simtă rău.

Noul coronavirus a lăsat urme adânci în plămânii femeii. Ergica avea dificutăţi de respiraţie şi de concentrare, obosea repede şi simţea dureri permanente în spate. Îi era teamă că va avea nevoie de oxigen toată viaţa. A vrut să înceapă şedinţele de recuperare post COVID-19, însă a fost refuzată la toate cele trei spitale la care a bătut la uşă. Într-un final a trimis un mail la Spitalul Victor Babeş din Timişoara unde spre surprinderea ei a fost acceptată.

”M-am gândit să încerc neaşteptându-mă că mi se va spune: “Vă aşteptăm cu drag în clinica noastră!” Da, a fost emoţionant pentru mine în momentul respectiv. Vă spun sincer că am plâns. Aceste şedinţe de recuperare sunt eficiente şi starea mea de sănătate binenţeles că s-a îmbunătăţit, mă simt, pot să spun, chiar foarte bine”, a declarat Erjica Ştirban.

”Noi am primit-o cu drag şi după cum observaţi, tratamentul de recuperare respiratorie a fost, nu benefic ci spun eu, spectaculos în însănătoşirea dânsei”, a precizat Cristina Oamncea, director Spitalul Victor Babeş Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici