Video Pacientă din Vaslui transportată cu căruţa la ambulanţă, din cauza drumului impracticabil

O femeie din comuna Tăcuţa, judeţul Vaslui, care suferă de diabet şi a avut nevoie de intervenţie medicală de urgenţă, fiind în stare de inconştienţă, a fost transportată, vineri, până la ambulanţă, cu o căruţă, echipajul neputând ajunge cu autospeciala la pacientă din cauza drumului impracticabil.

985 afișări

Echipajul de la Ambulanţă a plecat în misiune vineri, la ora 11.30 şi, chiar dacă distanţa dintre Vaslui şi comuna Tăcuta este de 45 de kilometri, pacienta a ajuns la spital după mai bine de două ore, deoarece la intrarea în localitate drumul era impracticabil, astfel că echipajul a fost nevoit să ia echipamentele în spate şi să meargă pe jos la pacientă.

„Am ajuns până la Tăcuta, dar la marginea satului accesul s-a facut doar cu o căruţă. Acolo uliţele nu sunt pietruite, ambulanţa a mers foarte puţin din drum, după care a trebuit să mergem cu trusele pe jos şi apoi ne-am întors până la ambulanţă cu pacienta într-o caruţă. Pentru salvatori este un efort în plus, este ceva dificil, într-adevăr. Trebuie să mergem pe jos cu trusele în spate şi apoi cu pacientul, dar, bineînţeles şi pentru pacient înseamnă ceva. Înseamnă timpul de reacţie mult întârziat. Practic, ajungem mai tarziu la el. Şi dacă boala este gravă, poate fi pusă în pericol viaţa sa”, a explicat Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Vaslui.

Din momentul în care au ajuns în comună şi până când au pornit maşina să plece spre spital s-au pierdut 50 de minute.

Femeia care a fost transportată cu căruţa la ambulanţă a fost internată la Spitalul Judeţean din Vaslui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici