Pacienta refuzată la consultaţie de un medic din Târgu-Jiu, nemulţumit din cauza salarizării, a murit

Femeia din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care un medic pneumolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a refuzat să o consulte, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a murit la un spital din Craiova, unde a fost transferată.

10202 afișări
Imaginea articolului Pacienta refuzată la consultaţie de un medic din Târgu-Jiu, nemulţumit din cauza salarizării, a murit

Pacienta refuzată la consultaţie de un medic din Târgu-Jiu,nemulţumit din cauza salarizării, a murit

Femeia de 62 de ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care un medic primar pneumolog ar fi refuzat să o consulte, în luna ianuarie, în timp ce era internată pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu bronhopneumonie, a murit sâmbătă, la Craiova, la Secţia de Infecţioase.

Medicul ar scris în foaia de observaţie că refuză din cauza salarizării „necorespunzătoare” şi lipsei personalului mediu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare.

„Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm aşa ceva. Procedura este mai delicată şi mai amplă, nu pot sa iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aştept nişte propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Potrivit unor surse, medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le efectuează într-o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici