Pe lista de aşteptare pentru transplant, dar cu prioritate la vaccinare. Pacienţii care nu mai au nevoie de programare în platforma online

  • Pacienţii cu transplant sau aflaţi pe lista de aşteptare pentru transplant au prioritate la vaccinare.
  • După un consult medical, aceşti pacienţi nu mai trebuie să se programeze în platformă.
211 afișări
Imaginea articolului Pe lista de aşteptare pentru transplant, dar cu prioritate la vaccinare. Pacienţii care nu mai au nevoie de programare în platforma online

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că a emis o instrucţiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienţi, inclusiv a însoţitorilor/persoanelor care au aceeaşi adresă.

„Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 şi doza 2”, transmite CNCAV.

Vaccinarea se poate face după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienţilor aflaţi pe lista de aşteptare pentru transplant sau la şase luni după transplant.

Pentru pacienţii care vor să se vaccineze, centrele de transplant trebuie să elaboreze liste cu persoanele care solicită vaccinarea şi de a le înainta direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

Pacienţii care sunt transplantaţi sau se află pe lista de aşteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere şi datele persoanelor care locuiesc la acelaşi domiciliu, respectiv însoţitorii acestora, pentru a fi incluşi pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcţionează pe raza judeţului, pe criterii funcţionale şi va comunica această arondare centrelor de transplant.

Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanţii centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze
şi să pună la dispoziţie şi lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezenta documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeaşi adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de aşteptare.

Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinări precum şi persoanele care locuiesc la aceeaşi adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de aşteptare, corespunzător categoriei din care fac parte. Direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv DSPMB şi centrele regionale de distribuţie vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcţie de solicitările centrelor de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici