Pădurile României trebuie protejate. Milioane de români ar putea fi afecaţi de creşterea temperaturilor

  • Peter Wohlleben, autor: Pădurile României trebuie protejate fără întârziere.
  • Greenpeace: În următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă.
  • 11 milioane de români ar putea fi afecaţi de creşterea temperaturilor şi reducerea rezervelor de apă.
686 afișări
Imaginea articolului Pădurile României trebuie protejate. Milioane de români ar putea fi afecaţi de creşterea temperaturilor

Pădurile României trebuie protejate. Milioane de români ar putea fi afecaţi de creşterea temperaturilor

Nu mai e o noutate: Bucureştiul este în top când vine vorba de poluare. Iar în faţa crizei climatice cu care se confruntă Capitala, Pădurea Băneasa joacă un rol esenţial.

Totuşi, zona forestieră e supusă chiar în acest moment exploatării, iar activiştii trag un semnal de alarmă.
 
În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă 50 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, bucureştenii au doar 9. Comparativ, o persoană ce locuieşte în Viena se bucură de 120 de metri pătraţi de spaţiu verde.
 
„Pădurea, în schimb, poate avea un rol extraordinar în ceea ce priveşte ameliorarea situaţiei în care ne aflăm. În zona de câmpie locuiesc 11 milioane de români, iar suprafaţa acoperită cu pădure este de doar 5%. În ultimii 30 de ani, România a plantat doar 30.000 de hectare, iar necesarul e de ordinul sutelor de mii de hectare”, a spus Ciprian Găluşcă, coordonator campanii Greenpeace România.
 
Despre rolul esenţial al pădurii pentru o viaţă sănătoasă a vorbit şi Peter Wohlleben, autorul bestsellerului „Viaţa secretă a copacilor”. După ce a vizitat cu reprezentanţii Greenpeace o pădure virgină din Munţii Făgăraş, expertul s-a oprit în Băneasa pentru o discuţie cu jurnaliştii şi cititorii.
 
„Dacă întreaga regiune a Bucureştiului ar fi o pădure, ca aceasta, nu am mai avea zile cu aproximativ 30 de grade. Dacă vi se pare prea cald, trebuie să plantaţi mai mulţi copaci, e foarte simplu. E bine pentru sănătatea noastră, să ne reconectăm cu natura, e în natura noastră să fim conectaţi cu copacii”, a afirmat Peter Wohlleben, expert forestier.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici