Video Pâinea sfinţită, primită cu ochii în lacrimi de enoriaşi: „Plâng, pentru că nu pot merge la slujbă”

  • Preoţii şi voluntarii au început vineri să împartă pâine sfinţită pentru Paşte
  • În comuna Şag, de lângă Timişoara, cinci tineri lasă Sfintele Paşti la porţile oamenilor
  • Distribuirea Sfintelor Paşti se va face până duminică inclusiv
1104 afișări
Preoţii şi voluntarii au început vineri să împartă pâine sfinţită pentru Paşte. În localitatea Şag, de lângă Timişoara, cinci tineri, echipaţi cu măşti şi mănuşi, lasă Sfintele Paşti la porţile oamenilor. 
 
„Noi, la biserică, avem un grup de tineri care sunt implicaţi în toate activităţile şi sociale şi culturale. Am apelat şi acum la aceşti tineri cu inimă mare, cu credinţă şi dornici să-L slujească lui Dumnezeu în acest mod. Cu ajutorul lor am pregătit ieri, după sfânta şi dumnezeiasca liturghie, Sfintele Paşti, iar astăzi vom distribui la fiecare casă, în caserole, Sfintele Paşti”, a spune Forin Băran, preot în comuna Şag, Timişoara. 
 
Voluntarii sunt bucuroşi să ajute la împărţirea paştilor. 
 
„E o bucurie, în primul rând, pentru că mă simt folositoare să îmi ajut consătenii. Sunt bucuroasă că lumea ori lasă pungi în faţa porţii, ori, poate am trecut uneori pe la ei pe la poartă şi mă strigau, Mă bucur că pot da o mână de ajutor bisericii, mai ales în săptîmâna aceasta“, mărturiseşte Adriana Horoba, unul dintre voluntari. 

Un alt tânăr vorbeşte despre bucuria cu care au fost întâmpinaţi de oameni. 
 
„Foarte mulţi oameni au avut pungi la poartă, uşile au fost deschise şi au fost foarte bucuroşi că am putut să le ducem Sfintele Paşti. Din păcate, este şi un regret pentru ei, că nu pot fi alături de preoţi, cantori şi cârstnici la biserică, în seara de Înviere, dar nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Este destul să rămânem acasă, să aprindem o lumânare şi să ne rugăm şi Dumnezeu ne va ajuta”, spune Bogdan Costea. 
 
Vârstnicii primesc pachetele cu lacrimi în ochi. Bucuria lor e amestecată cu tristeţea, pentru că nu pot ajunge anul acesta la biserică.
 
Iuliana Dragoşin, una dintre enoriaşe: „Îmi pare foarte rău că nu pot să particip la nicio slujbă, la biserică. Prin aşa ceva n-am mai trecut niciodată. E foarte greu pentru mine. Plâng pentru că îmi pare foarte rău… eu stau aici, aproape de biserică şi întotdeauna ascult slujba şi din curte şi dinănutru şi acum plâng că nu pot merge la slujbă”.
 
Distribuirea Sfintelor Paşti se va face până duminică inclusiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pasti,
preot,
paste

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici