Palatul de Justiţie din Bucureşti îşi deschide porţile joi de Ziua Europeană a Justiţiei Civile

Curtea de Apel Bucureşti îşi deschide porţile, joi, cu ocazia "Zilei Europene a Justiţiei Civile", eveniment cu ocazia căruia toţi cei interesaţi sunt invitaţi la Palatul de Justiţie, sediul în care instanţa îşi desfăşoară activitatea.

420 afișări
Imaginea articolului Palatul de Justiţie din Bucureşti îşi deschide porţile joi de Ziua Europeană a Justiţiei Civile

Palatul de Justiţie din Bucureşti, îşi deschide porţile joi de Ziua Europeană a Justiţiei Civile (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie organizează, joi, la sediul din Bulevardul Libertăţii, "Ziua uşilor deschise".

"Începând cu ora 11.00, la Centrul de presă al instituţiei vor avea loc activităţi de prezentare a unor cauze elocvente, de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică ce au derulat anchete complexe în dosare având ca obiect infracţiuni de violenţă, precum şi de expunere a modalităţilor de accesare a fondurilor europene şi cooperarea instituţională constantă în acest domeniu de către personalul din cadrul departamentului cu atribuţii în domeniu", informează, miercuri, Biroul de presă al Ministerului Public.

Totodată, spune sursa citată, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască aspecte generale din activitatea curentă a instituţiei.

Până anul trecut, din dispoziţia fostului procuror general al României, Codruţa Kovesi, jurnaliştii participau alături de studenţi şi justiţiabili la prezentarea celor mai interesante cazuri soluţionate de procurori, care se realiza în sala de şedinţe a Ministerului Public.

Joi, între orele 10.00 şi 13.00, cu ocazia "Zilei Europene a Justiţiei Civile", Curtea de apel Bucureşti organizează manifestarea anuală de tipul "uşilor deschise".

"Accesul în sediul Curţii de Apel Bucureşti, este posibil numai pe la intrarea principală, din Splaiul Independenţei, pe baza documentelor de identitate. De asemenea, vizitatorii vor fi însoţiţi de persoane desemnate a face parte din grupul de organizatori", precizează Biroul de presă al Curţii de Apel Bucureşti.

Ca în fiecare an, în data de 25 octombrie 2012, cu ocazia "Zilei Europene a Justiţiei Civile", Curtea de Apel Cluj organizează "Ziua Porţilor Deschise".

"Cu acest prilej invităm la sediul instituţiei toţi cetăţenii interesaţi de organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar la nivelul acestei instanţe, având posibilitatea de a vizita palatul de justiţie, de a discuta cu magistraţii aspecte generale privind înfăptuirea actului de justiţie, precum şi de a avea acces la informaţii generale şi de specialitate privind activitatea de judecată", informează Biroul de presă al Curţii de Apel Cluj.

Invitaţia se adresează, în special, elevilor şi studenţilor dornici să cunoască aspecte practice ale înfăptuirii justiţiei.

"În acest sens, în cursul zilei, la ora 14.00, în sala de judecată a Secţiei penale, etaj I, camera 155, judecătorii Curţii de Apel vor avea o întâlnire cu studenţii facultăţilor de drept şi elevii de la liceele clujene. În cadrul şedinţei se vor discuta aspecte vizând însemnătatea acestei zile şi activitatea instanţelor judecătoreşti. Cu această ocazie, prin intermediul Biroului de relaţii publice şi a serviciului de registratură şi arhivă, se vor pune la dispoziţia publicului în scopul informării ghiduri privind organizarea sistemului judiciar", arată sursa citată.

Programul de vizitare se va desfăşura între orele 9.00-14.00., iar cei interesaţi de vizitarea Palatului de Justiţie se vor adresa personalului care asigură paza instanţei de la intrarea de pe strada Dorobanţilor, urmând a fi conduşi la Biroul de Informare al Curţii de Apel Cluj, pentru vizitarea instanţei şi discuţiile cu judecătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici