Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu pentru a marca Ziua pentru Siguranţa Pacientului

Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu, marţi seară şi miercuri dimineaţă, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului. Potrivit Sorinei Pintea, începând de miercuri, Ministerul Sănătăţii demarează o campanie de informare ce vizează îngrijirile medicale.

107 afișări
Imaginea articolului Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu pentru a marca Ziua pentru Siguranţa Pacientului

Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu pentru a marca Ziua pentru Siguranţa Pacientului

Peste 190 de ţări au colaborat pentru a stabili ziua de 17 septembrie drept Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, desfăşurată la Geneva, în mai 2019, informează Sorina Pintea, printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Pentru a marca prima campanie internaţională de conştientizare a importanţei siguranţei pacientului şi pentru a sprijini iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la propunerea Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 17.09.2019 orele 19:30 şi până miercuri, 18.09.2019, ora 7:00, faţada clădirii Palatului Victoria va fi iluminată în portocaliu”, a scris ministrul.

Începând de miercuri, Ministerul Sănătăţii demarează, prin Direcţiile de Sănătate Publică o campanie de informare cu tema "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă".

Obiectivele campaniei sunt, potrivit aceleiaşi surse:

- informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

- conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

- informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici