Paliativ al Primăriei Capitalei pe timp de caniculă extremă: 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare, în proiect

Consiliul General al Primăriei Capitalei a votat vineri proiectul privind achiziţionarea a 100 de autobuze urbane electrice şi infrastructura necesară încărcării acestora, urmând ca după efectuarea unui studiu să fie stabilită şi suma ce va fi alocată de la bugetul Capitalei.

399 afișări
Imaginea articolului Paliativ al Primăriei Capitalei pe timp de caniculă extremă: 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare, în proiect

Paliativ al Primăriei Capitalei pe timp de caniculă extremă: 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare, în proiect

Cele 100 de autobuze vor fi cu podea total coborâtă, vor avea instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, dar vor oferi şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Prin dotarea RATB cu un număr de maxim 100 de autobuze urbane electrice, cu podea total coborâtă, care vor fi dotate cu baterii de acumulatori şi baterii de supercapacitori, se va realiza reducerea noxelor în centrul Municipiului Bucureşti, deoarece autobuzul electric este `o` emisii poluante şi, de asemenea, se reduc zgomotul şi virbraţiile în zona centrală, se va asigura creşterea calităţii, respectiv aplicarea planului de calitate a aerului conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă şi reducerea impactului asupra mediului prin aplicarea acestui obiectiv operaţional”, se arată în proiectul de hotărâre votat vineri de Consiliul General al Capitalei.

Conform sursei citate, autobuzele ar urma să fie repartizate pe liniile ce străbat zona centrală a Bucureştiului sau în zone foarte intens circulate.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, în 20 aprilie, că, de la jumătatea lunii iunie, pe mai multe bulevarde din centrul şi nordul Bucureştiului vor fi amenajate benzi unice de circulaţie pentru vehiculele RATB.

Planul a fost pus în aplicare pentru o zi, în zona de Nord a Capitalei, însă s-au format cozi, ceea ce a determinat Primăria să amâne instituirea unei benzi unice pentru transportul în comun.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a propus Primăriei Generale a Capitalei, în vara anului trecut, demararea unui proiect pilot de amenajare a 20,5 kilometri de benzi rutiere, destinate exclusiv transportului public de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici