Pandemia a făcut din mutatul la ţară un fenomen în România

  • Bianca Ghiorghiu are 37 de ani şi după ce a stat ani de zile în Bucureşti şi Timişoara s-a mutat recent în Mociu, o comună de lângă Cluj
  • Peste 100 de mii de români înscrişi într-un grup pe Facebook sunt interesaţi de mutatul la ţară
  • Linişte, aer curat, spaţiu mai mare, curte şi grădină, sunt doar o parte din motivele pentru care tinerii dau oraşul pe mutatul la ţară în vreme de pandemie
2650 afișări
Imaginea articolului Pandemia a făcut din mutatul la ţară un fenomen în România

Pandemia a făcut din mutatul la ţară un fenomen în România

Te gândeşti să te muţi la ţară? Află că nu eşti singurul. În România există o adevărată comunitate, din peste 100 de mii de oameni, care s-a format pe Facebook şi care vrea acelaşi lucru ca şi tine. Din cauza pandemiei aproape jumătate dintre cei înscrişi în grupul “Mutatul la ţară”, au făcut pasul cel mare. Printre ei se află şi Bianca. A visat dintotdeauna să se mute la sat, iar pandemia a convins-o şi mai mult că a făcut alegerea potrivită. Din luna martie, Bianca Ghiorghiu şi-a mutat biroul în căsuţa pe care a renovat-o în comuna Mociu, la 50 de km distanţă de Cluj. A căutat să aibă conexiune la internet şi o grădină unde să planteze legume şi verdeţuri, iar acum nu îi mai lipseşte nimic. Nici nu a simţit pandemia şi situaţia tensionată, spune ea. De când trăieşte la ţară, viaţa ei s-a schimbat radical. Nu mai pierde ore întregi în trafic şi nu mai ştie ce este poluarea, iar priorităţile ei sunt cu totul noi.
 
 “De la jumătatea lui iulie mă bucur de grădină şi am tot cules diverse. Acum culeg nişte dovleci plăcintari. Aici au fost nişte roşii. Pentru primul an, prima experienţă, sunt mulţumită de ce am cules. De la jumătatea lui iulie nu am mai trecut deloc prin piaţă. Veneam aici la prânz şi îmi culegeam pentru salată”, a spus Bianca. 
 
 
“Asta este un fel de living şi am şi o mică bucătărioară, de aici lucrez sau din dormitor şi acolo avem o cămară şi baia”, a explicat aceasta.
 
Iată ce spune şi Bianca Ghiorghiu: ”A fost mult mai uşor să mă izolez. Pot să zic că nici nu am simţit, numai ce mai primeam de la televizor noutăţile, dar stând aici izolată de agitaţia unui oraş, nu am simţit impactul. Când mi-am căutat casa am căutat să fie acces la internet, eu ştiind că o să fac asta de acasă, să lucrez. Cât de mult s-a schimbat viaţa ta de când te-ai mutat la ţară? S-a schimbat mult. Programul clar nu mai e acelaşi, nu mai fac naveta, nu mai stau în trafic o oră dus, o oră întors cum se întâmpla în Bucureşti şi sunt scutită de agitaţia de pe strada, nu mai aud claxoane, nu mai e poluare. Grupul şi eu l-am decoperit prin prisma unei colege care s-a mutat şi ea la ţară din Bucureşti în Buzău. Suntem 100 de mii, iar jumate din postări vin de la oameni care fie au făcut pasul, fie prospectează terenuri, case, deci trendul e imens.”
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici