Pandemia COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu cea mai mare valoare de la Al Doilea Război Mondial

  • Pandemia COVID-19 a redus speranţa de viaţă în 2020 cu cea mai mare valoare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Oxford.
  • Studiul arată că speranţa de viaţă a bărbaţilor americani a scăzut cu peste doi ani, relatează Reuters.
367 afișări
Imaginea articolului Pandemia COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu cea mai mare valoare de la Al Doilea Război Mondial

Pandemia COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu cea mai mare valoare de la Al Doilea Război Mondial

Speranţa de viaţă a scăzut cu mai mult de şase luni faţă de 2019 în 22 din cele 29 de ţări analizate în cadrul studiului, care a cuprins Europa, Statele Unite şi Chile. S-au înregistrat reduceri ale speranţei de viaţă în 27 dintre cele 29 de ţări în general.

Universitatea a declarat că majoritatea reducerilor inducatorului în diferite ţări ar putea fi legate de decesele cauzate de COVID-19. Până în prezent, au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de noul coronavirus.

„Faptul că rezultatele noastre evidenţiază un impact atât de mare care poate fi atribuit direct COVID-19 arată cât de devastator a fost şocul pentru multe ţări", a declarat Dr. Ridhi Kashyap, co-autor principal al lucrării, publicată în International Journal of Epidemiology.

S-au înregistrat scăderi mai mari ale speranţei de viaţă la bărbaţi decât la femei în majoritatea ţărilor, cu cea mai mare scădere la bărbaţii americani, care şi-au văzut speranţa de viaţă scăzând cu 2,2 ani faţă de 2019.

În general, bărbaţii au pierdut mai mult de un an în 15 ţări, în comparaţie cu femeile din 11 ţări. Situaţia a şters progresele înregistrate în materie de mortalitate din ultimii 5,6 ani.

În Statele Unite, creşterea mortalităţii s-a înregistrat în principal în rândul persoanelor de vârstă activă şi a celor sub 60 de ani, în timp ce în Europa decesele în rândul persoanelor de peste 60 de ani au contribuit mai mult la creşterea mortalităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici