Panică pe litoral! Mai mulţi turişti au fost înţepaţi de un peşte veninos

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost înţepaţi de un peşte care face parte dintr-o specie numită popular "dragon de mare".

102 afișări
Imaginea articolului Panică pe litoral! Mai mulţi turişti au fost înţepaţi de un peşte veninos

Panică pe litoral! Mai mulţi turişti au fost înţepaţi de un peşte veninos (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Liliana Tuţă, la unitatea medicală au ajuns în ultimele zile şapte pacienţi, toţi bărbaţi, majoritatea acestora fiind pescari amatori, care au fost înţepaţi când încercau să prindă peştele.

"Ei au ajuns la spital fără leziuni importante, cu umflături minore la mâini, dar cu dureri destul de mari, după ce le-a trecut probabil prin cap să prindă peştele cu mâna", a afirmat dr. Liliana Tuţă.

Bărbaţii au primit tratament de specialitate, cu soluţie perfuzabilă şi hidrocortizon, fără să fie necesară internarea lor.

"Ultimii doi pacienţi au ajuns la spital astăzi dimineaţă, mai mult speriaţi decât răniţi, şi, după aplicarea tratamentului, au putut pleca", a afirmat directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Medicii constănţeni s-au confruntat şi în anii trecuţi cu astfel de cazuri. Dr. Liliana Tuţă a precizat că, în cazul în care nu se iau măsurile necesare, pacientul înţepat de această specie de peşte poate face şoc anafilactic şi, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.

Dragonul de mare (trachinus draco) trăieşte pe fundul nisipos al mării, în apropierea ţărmului şi, de multe ori, pescarii îl prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peşte foarte periculos şi necesită o atenţie deosebită la eliberarea din cârlig deoarece la înotătoarea dorsală are ţepi veninoşi, a căror înţepătură este extrem de periculoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici