Panouri cu date despre calitatea apei, amplasate pe plajele de pe litoral

Peste 30 de panouri cu informaţii despre zonele de îmbăiere şi calitatea apei au fost amplasate pe plajele de pe litoral, au anunţat, joi, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL).

235 afișări
Imaginea articolului Panouri cu date despre calitatea apei, amplasate pe plajele de pe litoral

Panouri cu date despre calitatea apei, amplasate pe plajele de pe litoral (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, zece panouri au fost amplasate în zona Constanţa - Mamaia - Năvodari, şapte în zona Eforie Nord - Eforie Sud - Costineşti, iar restul panourilor au fost montate în zona Olimp - Vama Veche.

"Administraţia Naţională Apele Române are atribuţii, pe de o parte, de a prognoza şi de a gestiona poluările pe termen scurt, situate în proximitatea zonelor de îmbăiere, iar pe de altă parte de a informa publicul cu privire la datele furnizate de autorităţile de sănătate publică în ceea ce priveşte zonele de îmbăiere şi calitatea acestora şi, după caz, interdicţia temporară a îmbăierii. Buletinele de analiză vor fi emise de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa şi oferite către presă o dată la două săptămâni", a declarat Cătălin Anton.

De la 1 iunie a început oficial sezonul de îmbăiere, iar autorităţile locale au obligaţia să amenajeze, începând cu această dată, posturile de salvamar şi corturile de prim-ajutor.

"Conform legislaţiei româneşti, sezonul de îmbăiere debutează la data de 1 iunie şi se finalizează la 15 septembrie. Acţiunea de salvare a vieţii umane pe apă, precum şi toate ajutoarele date de către personalul posturilor de salvare şi de prim-ajutor medical sunt gratuite, personalul respectiv neavând dreptul să pretindă sau să primească sume de bani pentru serviciile prestate", a mai spus Anton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici