Papa Francisc, în trend cu mobilitatea hiper-tehnologică: a vizitat în Slovacia la bordul unui vehicul electric

  • Pentru vizita în Slovacia, Skoda a pus la dispoziţia Papei două modele Enyaq iV special modificate.
  • Mesajele postate pe site-ul creat special pentru vizita Suveranului Pontif sau fost afişate instant la bord.
  • Noul papamobile este aşteptat pentru 2022: o versiune complet electrică a SUV-ului Ocean.
621 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, în trend cu mobilitatea hiper-tehnologică: a vizitat în Slovacia la bordul unui vehicul electric

Papa Francisc, înainte să se urce în vehiculul electric

Aşteptând să vadă şi să intre în posesia noul papamobil complet electric, care va fi construit de Fisker, Papa Francisc a început deja tranziţia către emisiile zero şi mobilitatea hiper-tehnologică.

Este concluzia care reiese din alegerea Papei de a folosi două EnyaQ iV, SUV-uri electrice de la Skoda, pentru vizita oficială în Slovacia (la ultima vizită în România, în 2019, Papa a folosit Dacia).

Producătorul ceh a pus la dispoziţia Papei şi a anturajului său două SUV-uri negre special modificate: geamurile din spate cu sticlă transparentă, nu întunecată, pentru a permite credincioşilor să-l vadă, suporturi pentru steagul Vaticanului şi sigla oficială a vizitei papale de pe carcasele oglinzilor exterioare, precum şi un mâner suplimentar faţă de echipamentul standard, pentru a facilita intrarea şi ieşirea în automobil.

Papa a citit mesaje în mers

Ideea „inteligentă” este însă dată de un site special creat de Skoda pentru vizită şi care le-a permis credincioşilor să trimită felicitări pe care Papa Francisc le-a putut citi direct la bord.

Papa Francisc a folosit cele două Enyaq iV alături de două Kaaroqs. Este pentru a doua oară când Papa foloseşte vehicule Skoda: în 2018, marca din Republica Cehă a oferit patru Rapid Spaceback-uri pentru vizita sa de două zile în Irlanda, în cadrul Întâlnirii mondiale a familiilor de la Dublin.

Noul papamobil va apărea în 2022: Fisker lucrează la o nouă versiune complet electrică a SUV-ului Ocean, echipat cu o cupolă mare şi modernă din sticlă, pentru a permite Papei Francisc să salute credincioşii
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici