Paradă cu tramvaie de epocă, la Timişoara. Mesajul premierului, huiduit | GALERIE FOTO

Peste 15.000 de persoane au participat, sâmbătă, la parada militară organizată la Timişoara cu ocazia zilei de 1 Decembrie. A avut loc şi o paradă a unor tramvaie de epocă, printre care şi unul tras de cai. Mesajul premierului Dăncilă a fost huiduit de mai mulţi timişoreni.

4790 afișări
Imaginea articolului Paradă cu tramvaie de epocă, la Timişoara. Mesajul premierului, huiduit | GALERIE FOTO

Paradă cu tramvaie de epocă, la Timişoara. Mesajul premierului, huiduit | GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Deşi temperaturile au fost extrem de scăzute, peste 15.000 de persoane de toate vârstele au mers pe B-dul Take Ionescu din Timişoara pentru a urmări parada militară. Oamenii au ţinut în mâini steaguri tricolore şi au cântat imnul naţional, înainte de începerea ceremoniei, pe muzica fanfarei militare.

Înainte de paradă, a avut loc o slujbă religioasă, iar apoi au luat cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Prefectul judeţului Timiş, Eva Andreas, a citit mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar mai mulţi timişoreni prezenţi la eveniment au început să huiduie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în momentul în care a fost citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a luat cuvântul pentru a preciza că “trăim clipe speciale, aniversăm 100 de ani de la momentul de graţie al istoriei, Marea noastră Unire, înfăptuită la 1 Decembrie 1918. Din păcate, Banatul a putut fi administrat în cadrul României Mari abia începând cu 3 august 1919. Deci, noi vom avea de sărbătorit şi un Centenar al nostru la anul”.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a afirmat că “Marea Unire a fost şi rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei româneşti. Lansez astăzi, la ceas aniversar, un apel general la solidaritate, reconciliere şi colaborare. Atât în sfera politică, dar şi între cetăţeni, Centenarul înseamnă unire, şi nu dezbinare, haideţi să fim din nou uniţi în interesul României. Aceasta este cred eu cel mai potrivit mod prin care să cinstim istoria, ţara, trecutul şi viitorul. Sunt mândru că sunt român şi îmi doresc pentru ţara mea unitate şi prosperitate”.

Apoi a urmat parada militară, pe muzică de fanfară. Astfel, pe B-dul Take Ionescu din Timişoara a avut loc defilarea detaşamentelor şi a tehnicii Ministerului Apărării Naţionale , Ministerului Afacerilor Interne , Serviciului Român de Informaţii , Penitenciarului Timişoara şi a Direcţiei Poliţiei Locale a Municipiului Timişoara. Spre bucuria celor prezenţi, pe lângă TAB-uri, echipaje ale poliţiei, câini sau maşini de intervenţie ale pompierilor, timişorenii prezenţi la paradă au putut urmări şi două elicoptere, care au survolat locul în care a avut loc evenimentul.

De asemenea, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Societatea de Transport Public Timişoara a organizat o paradă a tramvaielor de epocă, aflate în patrimoniul instituţiei. În centrul atenţiei s-au aflat un tramvai tras de cai, un tramvai istoric şi unul turistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici