Paradă militară la Craiova, de Ziua Naţională. Ce i-a impresionat pe copii. VIDEO

Parada militară la care au participat peste 500 sute de militari din Garniozoana Craiova, soldaţi polonezi dislocaţi la Craiova, dar şi voluntari însoţiţi de câini de salvare a fascinat cele 8.000 de persoane prezente. „Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm”, a spus un copil.

929 afișări
Imaginea articolului Paradă militară la Craiova, de Ziua Naţională. Ce i-a impresionat pe copii. VIDEO

Paradă militară la Craiova, de Ziua Naţională. Oamenii au rămas impresionaţi de spectacol

Dimineaţă au fost depuse zeci de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din faţa Primăriei Craiova. Apoi, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban.

Momentul cel mai aşteptat a fost însă parada militară. Peste cinci sute de militari din Garniozoana Craiova, dar şi voluntari însoţiţi de câini de salvare au defilat prin faţa a aproximativ opt mii de oameni care au venit să sărbătorească Ziua Naţională a României în centrul Băniei.

Alături de militarii craioveni au defilat şi soldaţii polonezi dislocaţi la Craiova în cadrul Brigăzii Multinaţionale.

Tehnica i-a fascinat pe copii, în special.

“Mie mi-au plăcut jandarmii”, a spus un băieţel

“A fost foarte frumoasă parada. Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm. Mie mi-a plăcut garda, armata, poliţia şi jandarmeria antitero”, a spus un alt copil

„Ei vin în fiecare an. Eu, din cauza faptului că lucrez, nu pot să vin de fiecare dată. Astăzi a fost totul perfect. La mulţi ani, România!”, a spus un craiovean care a venit la paradă împreună cu cei doi copii ai săi.

„La mulţi ani, România!”, a spus şi o fetiţă.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de peste 100 de voluntari din Craiova, Iordania, Georgia şi Franţa care au dansat pe muzică populară românească.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară susţinut de artişti ai Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici