Pârăul Slănic din Buzău a ieşit din matcă şi a distrus podeţe, drumuri şi anexe gospodăreşti

O viitură puternică, formată în urma unei ploi torenţiale, a distrus, luni, o parte dintr-un drum judeţean din Buzău, dar şi podeţe, treceri peste pârâu şi anexe gospodăreşti, mai multe animale din localitatea Lopătari fiind luate de ape, transmite corespondentul MEDIAFAX.

515 afișări
Imaginea articolului Pârăul Slănic din Buzău a ieşit din matcă şi a distrus podeţe, drumuri şi anexe gospodăreşti

Pârăul Slănic din Buzău a ieşit din matcă şi a distrus podeţe, drumuri şi anexe gospodăreşti

Primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX că în zonă a plouat torenţial, într-un scurt timp, iar pe pârâul Slănic s-a format o viitură care a distrus podeţe, treceri peste apă şi anexe gospodăreşti.

“Viitura a fost extraordinar de mare. Nu pot compara cu nimic. A venit puternic. A plouat rău de tot, într-un timp scurt. Au fost podeţe distruse, unul e în apă, nu se mai poate face nimic. Au fost distruse treceri peste apă şi anexe gospodăreşti. De aici, animalele au fost luate de viitură, păsări şi un porc”, a declarat Lefter.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat că pompierii au monitorizat zona, iar în două locuri drumul judeţean care traversează comuna a fost inundat, într-un punct fiind şi rupt pe o distanţă de 3 metri.

“A venit viitura şi în două zone drumul judeţean a fost inundat. Într-o zonă pietrişul aflat pe şosea a fost luat de viitură iar în al doilea punct s-a circulat pe un fir, fiind rupt pe o porţiune de 3 metri. Este o localitate aflată în zona de munte. A crescut nivelul apei”, a declarat Prahoveanu.

Potrivit acestuia, apele s-au retras, iar acum urmează să fie evaluate pagubele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici