Parcarea de la Universitate, ocupată în proporţie de 60 la sută de la deschidere

Locurile din parcarea subterană de la Universitate au fost ocupate 60 la sută, în medie, de la deschidere, doar patru la sută dintre utilizatori având abonament, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentantul grupului Interparking, Mihail Antol.

2750 afișări
Imaginea articolului Parcarea de la Universitate, ocupată în proporţie de 60 la sută de la deschidere

Parcarea de la Universitate, ocupată în proporţie de 60 la sută de la deschidere

"Procentul de ocupare a locurilor de parcare de care dispunem este de 60, aceasta fiind o medie a primelor luni de funcţionare", a spus Mihail Antol.

El a precizat că, în luna decembrie 2012, parcarea subterană de la Universitate a avut un grad de ocupare de aproape sută la sută, în această perioadă fiind organizate mai multe evenimente în piaţa amenajată deasupra parcării, cel mai mare fiind Târgul de Crăciun.

Şoferii care şi-au lăsat maşinile în parcarea subterană de la Universitate au putut parca gratuit timp de două săptămâni după deschidere. Apoi, timp de o lună, şoferii nu au plătit pentru primele două ore de parcare.

Reprezentantul grupului Interparking a mai spus că orele de vârf în timpul unei zile lucrătoare sunt în intervalul 09.00-15.00, în timp ce în weekend, de vineri seara şi pe parcursul zilei de sâmbătă este înregistrat cel mai mare număr de maşini parcate.

"Duminica deja parcarea este mai goală", a spus directorul parcării subterane de la Universitate.

Aproximativ patru la sută dintre cei care folosesc parcarea de la Universitate şi-au făcut abonament, a precizat Mihail Antol.

Întrebat despre modul în care şoferii înţeleg să păstreze curăţenia şi să respecte regulile parcării, Mihail Antol a spus că nu au fost incidente neplăcute majore.

"Nu putem spune că nu au fost incidente, însă cei care folosesc parcarea sunt cetăţeni educaţi, civilizaţi, procentul celor care nu respectă curăţenia fiind nesemnificativ", a spus reprezentantul grupului Interparking.

Parcarea subterană de la Piaţa Universităţii are 425 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri pentru motociclete.

Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe oră în timpul zilei, până la ora 20.00, şi la un leu pe oră de la 20.00 până la 06.00, tot un leu fiind şi preţul unei ore de parcare în zilele de sâmbătă şi duminică. Abonamentele lunare cu timp nelimitat costă 499 de lei pentru autoturisme şi 199 de lei pentru motociclete.

Au fost introduse şi două abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore. Astfel, cei care vor să parcheze zece ore pe zi vor plăti pe abonamentul lunar 349 de lei, iar cei care vor să îşi lase maşinile noaptea vor da 149 de lei pe lună.

La fiecare intrare în parcare este indicat numărul de locuri disponibile la fiecare nivel. În cadrul parcării subterane există prize unde se pot încărca autovehiculele electrice, precum şi locuri speciale pentru persoanele cu handicap, care sunt situate în apropierea liftului.

Parcarea a fost construită în parteneriat public-privat, costul de investiţii suportat de compania belgiană fiind de aproximativ 10 milioane de euro fără TVA, lucrările fiind executate pe o perioadă de un an şi nouă luni.

Primarul general Sorin Oprescu declara, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, că este fericit că a finalizat prima parcare subterană situată la kilometrul zero construită în Capitală în ultimii 20 de ani.

Tot atunci, Sorin Oprescu preciza că în "viitorul apropiat" vor începe lucrările la o altă parcare subterană, cea din Edgard Quinet, care va face legătura cu parcarea de la Intercontinental, lucrările urmând să fie făcute tot de repezentanţii grupului Interparking.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici