Parchet: În perioada 1-29 martie, avocatul Teodorescu a plănuit uciderea soţiei sale

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, fost procuror, a plănuit uciderea soţiei sale în perioada 1-29 aprilie, pentru a încasa poliţele de asigurare care se activau în momentul decesului asiguratului, precum şi încasarea unor sume din conturi pe care le avea femeia.

220 afișări
Imaginea articolului Parchet: În perioada 1-29 martie, avocatul Teodorescu a plănuit uciderea soţiei sale

Parchet: În perioada 1-29 martie, avocatul Teodorescu a plănuit uciderea soţiei sale (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Victor Teodorescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat.

La aceeaşi dată s-a dispus reţinerea acestuia, iar în cursul zilei de vineri a fost înaintat Curţii de Apel Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul, pe fondul existenţei unor datorii semnificative, în perioada 1-29 martie 2011 a plănuit uciderea soţiei sale, Violeta, prin intermediul unor interpuşi, în scopul obţinerii unor avantaje materiale.

Concretizarea acţiunilor sale s-a produs la data de 29 martie 2011, când acesta a reuşit să-l determine pe inculpatul Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Mobilul instigării la omor a fost încasarea unor poliţe de asigurare (întocmite pe numele victimei), care se activau în momentul decesului asiguratului, precum şi încasarea unor sume de bani din conturi la care avea acces doar aceasta, precizează Parchetul.

Curtea de Apel Bucureşti, competentă să soluţioneze cazul întrucât inculpatul este avocat, va lua o decizie în ce-l priveşte pe Teodorescu, soluţia acesteia putând fi contestată la isntanţa supremă.

Cazul crimei de la Braşov - cercetat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme - reprezintă o premieră în cazuistica românească, respectiv uciderea unei persoane pentru încasarea poliţiei de asigurare de viaţă.

Victor Teodorescu a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a-i ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro, au precizat sursele citate.

Avocatul ar fi avut, la rândul său, datorii foarte mari, aproximativ 300.000 de lei.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici