Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală, în urma incendiului de la azilul de bătrâni din Capitală: O persoană a murit şi alte 19 au ajuns la spital

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală „in rem” cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce o persoană a murit şi alte 19 au fost transportate la spital, în urma incendiului de la un azil de bătrâni.

1797 afișări
Imaginea articolului Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală, în urma incendiului de la azilul de bătrâni din Capitală: O persoană a murit şi alte 19 au ajuns la spital

Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală, în urma incendiului de la azil: O persoană a murit şi alte 19 au ajuns la spital

Persoana care a murit a fost dusă la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a i se face necropsia”, anunţă Poliţia Capitalei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri efectuează cercetări cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în centrul de cazare pentru persoane vârstnice situat pe str. Păcală, sector 3. Cu privire la persoana decedată în timpul incendiului, s-a dispus ridicarea cadavrului şi transportarea la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, conform sursei citate.

Echipe din cadrul Poliţiei Capitalei s-au deplasat la cele şase unităţi spitaliceşti unde au fost transportate persoanele evacuate pentru identificarea acestora, cât şi pentru anunţarea familiilor.

„Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost demarată cercetarea locului faptei. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, menţionează Poliţia Capitalei.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un cămin de bătrâni din zona Mihai Bravu. Pompierii au activat Planul Roşu de intervenţie. Acesta a fost stins după aproape aproximativ şapte ore de la anunţul la 112, prin care se anunţa deflagraţia

O persoană a murit şi alte 19 au fost transportate la spitale din Bucureşti şi Ilfov, pentru a primi îngrijiri medicale, starea lor fiind stabilă.

Clădirea în care funcţiona azilul de bătrâni, unde erau cazate persoane cu probleme locomotorii, şi care a ars, sâmbătă dimineaţă, nu are avize şi autorizaţii de securitate la incendiu, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

„În anul 2002, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un răspuns prin care se menţiona faptul că imobilul nu se supune avizării/autorizării având în vedere destinaţia clădirii(clădire de locuit)”, conform sursei citate.

Ulterior, în anul 2009, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un aviz de securitate la incendiu. De această dată destinaţia clădirii urmă să fie de pensiune tip hostel.

„După finalizarea construcţiei, înainte de punerea în funcţiune a clădirii, beneficiarul trebuia să întreprindă demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Având în vedere destinaţia actuală a clădirii, cămin de bătrâni, beneficiarul construcţiei trebuia să solicite şi să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Pe cale de consecinţă, clădirea cămin de bătrâni nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, precizează ISU.

La sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea acestui centru, precizează Poliţia Capitalei.

Un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost accidentat în zona capului, în timp ce acţiona pentru stingerea incediului de la azilul de bătrâni, acesta fiind transportat la Spitalul „Bagdasar Arseni”, din Capiatală. Pompierul a fost dus la spital, în stare stabilă.

Toţi bătrânii care au fost victime ale incediului au fost duşi la spitalele din Capitală şi din Ilfov, starea lor fiind stabilă.

„La Bagdasar au fost aduse trei persoane. Nu sunt intoxicaţi. Au suferit de inhalare de fum, dar sunt stabili, sunt bolnavi neurolohici, erau imobilizaţi la pat. Acum 10 minute a ajuns un pompier căruia i-a căzut ceva în cap”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar Arseni”, Florian Bica.

La Spitalul „Sfântul Ioan” au fost duşi doi bătrâni.

„Sunt stabili, în afara oricărui pericol, sunt în siguranţă, acum sunt la UPU pentru scurte investigaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului, Gheorghiţa Aron.

La Spitalul „Universitar” a fost dus un singur pacient.

„La UPU a fost adus un singur pacient, o femeie în jur de 80 ani, în stare bună”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvând al Spitalului Univseristar, Leonard Grecescu.

Alte şapte victime au fost transportate la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, din Capitală.

„Toţi rămân internaţi, după ce au fost expuşi la monoxid. Un pacient va fi dus la terapie, pentru că are funingime. El este conştient. O altă persoană a fost dusă la Secţia de ortopedie, pentru că are luxaţie. Restul sunt la Medicală”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului, Fiorela Miţoiu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii căminului de bătrâni „Sole”, acolo unde are loc incendiul, au declarat, pentru MEDIAFAX, că nu îşi pot da seama de unde a pornit focul, precizând că nu pot evalua, momentan, pagubele produse de deflagraţie.

Citeşte şi: Afacere profitabilă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici