Parchetul General a clasat sesizarea DNA privind comunicatul ce viza percheziţiile de la Guvern, trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis clasarea sesizării Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind comunicatul de presă trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, în contextul percheziţiilor care au avut loc la sediul Guvernului.

494 afișări
Imaginea articolului Parchetul General a clasat sesizarea DNA privind comunicatul ce viza percheziţiile de la Guvern, trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul

Parchetul General a clasat sesizarea DNA privind comunicatul ce viza percheziţiile de la Guvern, trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul

Reprezentanţii Parchetului General au declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost analizată şi s-a apreciat că, având în vedere competenţa şi existenţa tuturor datelor pe baza cărora se poate stabili existenţa unor fapte de natură penală în dosarul aflat la structura specializată de Parchet, aceasta are posibilitatea de a se sesiza din oficiu.

Pe 1 august, Direcţia Naţională Anticorupţiea sesizat procurorul general în legătură cu un comunicat de presă trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, în contextul percheziţiilor care au avut loc la sediul Guvernului, DNA precizând că au fost furnizate detalii ce pot afecta ancheta penală.

Concret, procurorii au cerut Parchetului General să aprecieze dacă este necesară sesizarea din oficiu privind infracţiunea de compromitere a intereselor justiţiei.

Demersul DNA a venit după ce, în conţinutul unui comunicat transmis, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a făcut referire la verificările procurorilor.

"A inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfăşurare a acesteia. Concret, în comunicat se oferă date despre obiectul percheziţiei şi se fac referiri la calitatea persoanelor audiate şi la natura probelor.Datele din anchetă au fost devoalate de instituţia guvernamentală în condiţiile în care, anterior, Direcţia Naţională Anticorupţie – unitatea de parchet competentă să efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta că stadiul în care se află în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publică", conform sursei citate.

DNA a precizat atunci că detaliile referitoare la percheziţii şi audieri de persoane este strict reglementat.

"Informaţii de acest tip nu pot face obiectul comunicării publice decât în anumite împrejurări, strict determinate de stadiul anchetei şi stabilite numai de organul de urmărire penală", conchide DNA.

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis un comunicat de presă în care informa că mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria.

"Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor", conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici