Parchetul General a finalizat rechizitoriul în cazul Mediafax

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat vineri că a finalizat rechizitoriul în dosarul Mediafax şi a dispus trimiterea în judecată a societăţii, a omului de afaceri Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group şi a altor 10 persoane.

2212 afișări
Imaginea articolului Parchetul General a finalizat rechizitoriul în cazul Mediafax

Parchetul General a finalizat rechizitoriul în cazul Mediafax (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au finalizat vineri cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a acţionarului majoritar Mediafax Group, Adrian Sârbu, a societăţii Mediafax Group şi a altor 10 persoane sub acuzaţiile de evaziune fiscală, instigare la delapidare şi spălare de bani.

Printre cei trimişi în judecată se mai află Dorina Grigoruţă, fost administrator al SC Mediafax Group SA, Mediafax SA şi Apropo Media SRL, Eugenia Bălan, Ilie Orlando Nicoară, fost director general în cadrul SC Mediafax Group SA, Mediafax SA şi Apropo Media SRL, Sorin Dinu Nicolae, fost director financiar în cadrul SC Publimedia International SA şi SC Mediafax Group şi Daniel Cozac Reghina, fost director financiar în cadrul SC Mediafax Group SA.

Potrivit sursei citate, în perioada 2006 - 2014, în cadrul societăţilor din grupul Mediafax a fost utilizat un sistem de salarizare care folosea un mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat.

Procurorii au stabilit că prejudiciul în dosar se ridică la 14 milioane de euro.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici