Parchetul General: Aproximativ 80 de expertize medico-legale sunt în curs de efectuare în cazul victimelor "Colectiv"

Aproximativ 80 de expertize medico-legale complexe sunt în curs de efectuare în cazul leziunilor suferite de victimele „Colectiv”, fiind verificată şi conformitatea îngrijirilor medicale acordate, arată Parchetul General, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

158 afișări
Imaginea articolului Parchetul General: Aproximativ 80 de expertize medico-legale sunt în curs de efectuare în cazul victimelor "Colectiv"

Parchetul General: Aproximativ 80 de expertize medico-legale sunt în curs de efectuare în cazul victimelor "Colectiv"

„Pentru multe dintre persoanele vătămate s-au obţinut acte medicale de la unităţi sanitare din străinătate, fiind în curs de efectuare circa 80 expertize medico-legale complexe, privind leziunile traumatice prezentate de victime, capacitatea de muncă a acestora şi conformitatea îngrijirilor medicale acordate”, precizează sursa citată.

Parchetul General face referire la un dosar care se află în curs de instrumentare şi care a fost disjuns din cel care a vizat patronii Clubului Colectiv.

„În dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Cazul Colectiv”, instrumentat de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a emis, la data de 27 aprilie 2016, rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niţă Daniela şi Niţă Cristian Mihai, precum şi a societăţilor comerciale Club Colectiv SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea/neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, privind decesul celor 64 de persoane şi vătămarea corporală a altor 20 de supravieţuitori”, conform sursei citate.

Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cercetărilor pentru vătămare corporală din culpă în formă agravată, cu privire la persoanele rănite în timpul incendiului şi care la momentul finalizării anchetei în dosarul trimis în faţa judecătorilor, erau internate în străinătate pentru tratament şi recuperare.

„Cercetările în cauza disjunsă se efectuează faţă de cel de-al doilea artificier, Marian Moise, aflat sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv faţă de suspecţii Alin Anastasescu, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niţă Daniela şi societăţile comerciale Club Colectiv SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, menţionează sursa citată.

Ancheta în cazul „Colectiv” a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind desemnat un colectiv de procurori.

„Continuarea cercetării la faţa locului s-a efectuat de către procurorii Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu organele de poliţie, începând cu dimineaţa de 31.10.2015”, conform PG.

În urma incendiului de la Clubul „Colectiv”, din 30 noiembrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi. În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unui foc de artificii aprins în timpul concertului şi s-a extins rapid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici