Parchetul General îi răspunde lui Toader legat de angajările suspecte: Doi procurori şi-au continuat activitatea la PG, după mandatul de inspector judiciar

Parchetul General, prin Biroul de informare, transmite, legat de afirmaţiile lui Tudorel Toader potrivit cărora trei procurori care au făcut un control la PG au muncit apoi în cadrul structurii, că este vorba despre două persoane cărora li s-a încheiat mandatul de inspectori judiciari.

831 afișări
Imaginea articolului Parchetul General îi răspunde lui Toader legat de angajările suspecte: Doi procurori şi-au continuat activitatea la PG, după mandatul de inspector judiciar

Parchetul General îi răspunde lui Toader legat de angajările suspecte: Doi procurori şi-au continuat activitatea la PG, după mandatul de inspector judiciar

"În perioada 4 - 29 septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un control privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate. Echipa de control a fost formată dintr-un nunăr de 7 inspectori. Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot şi ministrul justiţiei, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că ,,activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă”, menţionează Parchetul General, într-un comunicat semnat de Biroul de informare şi relaţii publice.

Cei trei procurori la care făcea referire Tudorel Toader ar fi de fapt doi, spune Parchetul.

"Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori într-o funcţie de conducere iar, cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului justiţiei, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J", precizează sursa citată.

Potrivit unor surse judiciare este vorba despre Tamarea Manea şi Daniela Balcan.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că procurorul general Augustin Lazăr şi-a numit drept consilier personal un procuror care l-a intervievat atunci când a candidat pentru funcţie, situaţie similară având loc şi după controlul Inspecţiei Judiciare de la PÎCCJ, cu trei inspectoare.

„Inspecţia Judiciară a făcut verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, raportul a fost majoritar favorabil. S-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele trei doamne care au fost în control”, a mai spus Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici