Parchetul, sesizat în cazul "Micului Hercule" şi al fratelui său. DGASPC ar putea cere plasamentul

Direcţia pentru Protecţia Copilului a sesizat Parchetul şi a depus o plângere pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul copilului din Olt cunoscut drept "Micul Hercule" şi al fratelui acestuia, iar autorităţile ar putea cere ca băieţii să fie daţi în plasament, în regim de urgenţă.

607 afișări
Imaginea articolului Parchetul, sesizat în cazul "Micului Hercule" şi al fratelui său. DGASPC ar putea cere plasamentul

Parchetul, sesizat în cazul "Micului Hercule" şi al fratelui său. DGASPC ar putea cere plasamentul

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au depus, luni, la Parchetul Judecătoriei Slatina, dosarul celor celor doi fraţi din comuna Icoana puşi de tată să facă exerciţii de forţă extrem de dificile.

"În această dimineaţă (luni - n.r.), ne-a sosit o notă de la Institutul Parhon şi o recomandare. Astfel, am luat decizia de a înainta dosarul copiilor către Parchet, cu plângere pentru rele tratamente aplicate minorului. Nu vă putem da detalii despre starea de sănătate a copiilor şi despre rezulatele de la Parhon pentru că tatăl nu este de acord să dezvăluim date privind sănătatea copiilor. Luăm în calcul ca până la sfârşitul acestei săptămâni să depunem o ordonanţă preşedinţială la Tribunalul Olt pentru plasarea în regim de urgenţă a copiilor. De asemenea, luăm în calcul ca, în situaţia în care copiii vor fi daţi în plasament, aceştia să fie duşi într-un centru de primire minori", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX directorul DGASPC Olt, Cristian Lungu.

Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, şi al fratelui mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au fost postate filmuleţe în care cei doi copii sunt puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile.

Cei doi băieţi au o înălţime cu mult sub media celorlaţi copii de aceeaşi vârstă, astfel că reprezentanţii DGASPC Olt au cerut mai multe examene de specialitate, printre care şi evaluări psihologice pentru minori.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri.

"Merge cu mine la sala de antrenamente de când s-a născut. L-am luat mereu cu mine la antrenamente", declara Iulian Stroe, tatăl copilului.

Bărbatul susţinea că băieţelul nu este în niciun pericol la antrenamente: "Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viaţa. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciţii pe cont propriu. E doar un copil. Dacă oboseşte, mergem şi ne jucăm".

Copilul apare în mai multe filmuleţele postate pe Internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el şi fratele său mai mic sunt puşi să facă exerciţii fizice dificile. Într-unul dintre filmuleţe, Giuliano sparge nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmuleţului se vede cum băiatul reuşeşte să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile şi mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul: "Cine poate şi vrea, ajutaţi-mă cu nişte bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutaţi-mă!".

Săptămâna trecută, pe Internet a fost postat un nou filmuleţ în care Giuliano Stroe şi fratele său, Claudiu, apar cu lanţuri înfăşurate de gât şi de mâini, trăgând după ei un câine legat cu acelaşi lanţ. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele, renunţă la lanţuri şi face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Acelaşi scenariu se repetă şi în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici