Părintele Francisc Doboş, în prima zi de post: „E cool să trăieşti postul”

Pentru romano-catolici, miercuri a început Postul Mare. Părintele Francisc Doboş le transmite credincioşilor: „E cool să trăieşti postul”, dar şi să ţină post de la smartphone, Facebook sau Instagram, pentru că „prin post facem să moară unele sclavii”.

557 afișări
Imaginea articolului Părintele Francisc Doboş, în prima zi de post: „E cool să trăieşti postul”

Părintele Francisc Doboş, în prima zi de post: „E cool să trăieşti postul”

„Azi este Miercurea cenuşii pentru romano-catolici, începutul Postului Mare. Nu noi ţinem postul, ci el ne ţine pe noi, în mod paradoxal. Ne echilibrează, ne redimensionează. Când ţinem postul nu noi facem ceva pentru Dumnezeu. Dar trăirea lui ne ajută să ieşim din aroganţă şi autosuficienţă şi să realizăm ai Cui suntem şi ce a făcut El pentru noi”, aşţa îşi începe părintele mesajul.

Apoi, spune Francisc Doboş, mulţi consideră că postul este doar despre mâncare şi stomac.

„Dar noi <mâncăm> şi cu ochii, cu urechile, cu gândurile, cu lăcomia. Ce să mai?! Uneori acest <mâncat> se transformă într-o devorare relaţională. Să învăţăm să ţinem post şi de la altceva pe lângă mâncare. Să ţinem post de la smartphone, de facebook sau insta; de la tv ori petreceri. Vedeţi voi. Fiţi creativi! Fiecare ştie ce îl încleştează cel mai mult şi riscă să îl facă sclav. Ţineţi post de la acelea; de cele mai multe ori lucruri sau obiceiuri, alteori persoane. Prin post facem să <moară> unele sclavii / devorări, ca Dumnezeu să trăiască în noi. E cool să trăieşti postul, ca Dumnezeu să te trăiască, să te Vieţuiască. Post, rugăciune şi caritate”, este mesajul preotului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici