Efectul izolării. Părinte: „Abia aştept să merg la serviciu”

  • Părinţii se străduiesc, în această perioadă, să-i ţină ocupaţi pe copii
  • Cei mici au nevoie de stabilitate pentru că nu mai au programul obişnuit, spun psihologii
  • Copiii sunt scoşi la plimbare departe de locurile de joacă
1359 afișări
Imaginea articolului Efectul izolării. Părinte: „Abia aştept să merg la serviciu”

Părinţi şi copii. Viaţa între patru pereţi

Dacă ai copii, zilele acestea pot fi o adevărată provocare…pentru că se plictisesc repede. Cristina şi Victor au patru copii. De câteva zile, nu mai ştiu ce să inventeze ca să îi scape de plictiseală. Unul vrea film, altul vrea popcorn, iar mezina vrea în braţe. De la desene animate, la lego sau jocuri interactive, le-au făcut pe toate.

Cristian are 12 ani, este fratele cel mare. Înţelege situaţia ieşită din comun şi încearcă să-şi ocupe timpul.

Cristian: Ma joc cu fratii mei pe playstation si citesc.

Mama şi tata nu pot nici să respire. Ea găteşte toată ziua iar el, când reuşeşte să se dezlipească de cea mică, se împarte între cumpărături şi teme.

Cristina Ghervase: Le fac poftele, cozonaci, papanasi si incerc mult sa fie o perioada in care sa ne simtitm bine.

Victor Ghervase: Abia astept sa merg la serviciu si sa nu mai stau acasa. Nu in sensul negativ, dar ne consuma pe amandoi foarte mult, ne consuma diversitatea si energia.

Când ai mulţi copii, nu ai voie să rămâi fără inspiraţie. Aşa că cei doi părinţi au găsit o modalitate ca cei mici să petreacă timp şi în aer liber.

În cealaltă parte a ţării, la Iaşi, Miruna Ciobanu încearcă să-şi organizeze ziua ca şi cum ar fi la şcoală. Îşi face temele, profită de timpul liber ca să înveţe bine engleza şi joacă şah cu mama. Apoi se ocupă de vlogul său.

Alice Ciobanu, mama Mirunei: Încercăm să ne umplem timpul cu toţii astfel încât să nu iasă cu scântei, după vreo săptămână de izolare. Încercăm să nu o luăm razna, stăm mai mult în casă toţi trei.

Miruna împlineşte astăzi 10 ani. Când va fi mare, îşi va aminti cu siguranţă cum şi-a petrecut ziua de naştere în vremea coronavirusului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici