Părinţii Alexandrei citaţi la DIICOT după ce au refuzat predarea cărţii de identitate a fetei

Părinţii Alexandrei Măceşanu au refuzat predarea cărţii de identitate a fetei către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, motivând că solicită să consulte conţinutul raportului de expertiză genetică prin care se arată cu o probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoi e fiica lor.

3496 afișări
Imaginea articolului Părinţii Alexandrei citaţi la DIICOT după ce au refuzat predarea cărţii de identitate a fetei

Părinţii Alexandrei citaţi la DIICOT după ce au refuzat predarea cărţii de identitate a fetei

Potrivit DIICOT, procurorii anticorupţie din cadrul Structurii centrale au dispus, prin ordonanţă, în cursul zilei de luni, predarea de către familia Alexandrei Măceşanu a cărţii de identitate către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

„Persoanele menţionate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinţilor victimei minore, au adus la cunoştinţă acestora ordonanţa dispusă în cauză, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică”, arată DIICOT.

Potrivit procurorilor, familia Măceşanu a refuzat să predea cartea de identitate a Alexandrei, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport.

Astfel, a fost încheiat un proces verbal în care a fost consemnată poziţia părinţilor fetei, iar în urma consultării ofiţerilor de poliţie judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinţilor Alexandrei la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului.

Potrivit DIICOT, citaţia a fost emisă, părinţii victimei minore luând la cunoştinţă şi semnând în nume personal.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că familia Măceşanu a fost citată la DIICOT în cursul zilei de joi.

DIICOT a anunţat, luni, că raportul final al INML, transmis procurorilor, arată că dinţii şi oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„În cursul acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, a transmis DIICOT, luni, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Între timp, este aşteptat şi raportul privind oasele identificate în pădure, despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei. Iniţial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici