Părinţii copiilor decedaţi la maternitatea Giuleşti vor primi câte un ajutor de 5.000 lei

Guvernul a discutat, miercuri, propunerea ca părinţii copiilor decedaţi în incendiul de la maternitatea Giuleşti să primească din partea statului câte un ajutor financiar de 5.000 lei, iar familiile copiilor răniţi să primească câte 3.000 lei, au declarat surse oficiale.

44 afișări
Imaginea articolului Părinţii copiilor decedaţi la maternitatea Giuleşti vor primi câte un ajutor de 5.000 lei

Părinţii copiilor decedaţi la maternitatea Giuleşti vor primi câte un ajutor de 5.000 lei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat ulterior că această propunere a fost acceptată de Guvern.

"Îmi exprim regretul pentru acest accident şi asigur familiile afectate de întreaga noastră compasiune (...) Suma nu este suficientă, dar nu reprezintă o răscumpărare a durerii, ci o procedură legală", a spus Cseke.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că părinţii copiilor decedaţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor primi ajutoare de urgenţă din partea statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici